Musorujsag
Élő Eredmények

Második félidei villámgól döntött: hiába vezetett Kisvárdán, pont nélkül maradt a Vasas

Második félidei villámgól döntött: hiába vezetett Kisvárdán, pont nélkül maradt a Vasas

m4sport.hu
A már biztos kieső sereghajtó Vasas 2-1-es vereséget szenvedett a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának pénteki játéknapján.

A találkozónak nem volt jelentős tétje, ugyanis a tabella hatodik helyén álló Kisvárda már nem tud előrébb lépni.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Kisvárda Master Good-Vasas FC 2-1 (1-1)
Kisvárda, 2380 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Mesanovic (45+5.), Leoni (46.), illetve Berecz (39.)
sárga lap: Mesanovic (43.), Karabeljov (51.), Leoni (78.) illetve Iyinbor (10.), Szilágyi (27.), Novothny (49.), Sztojka (86.)
Kisvárda Master Good:
Petkovic – Hej (Navratil, a szünetben), Széles, Jovicic, Leoni – Lucas (Kovacic, 82.), Melnyik, Karabeljov (Ötvös, 71.) – Makowski (Camaj, 71.), Ilievski (Spasic, 71.), Mesanovic
Vasas FC:
Uram – Szivacski, Iyinbor, Baráth (Otigba, 57.), Ódor (Zimonyi, 87.) – Hinora, Berecz, Hidi (Sztojka, 63.), Szilágyi (Ihrig-Farkas, 55.)- Holender (Szalai J., 87.), Novothny

Mivel a találkozónak nem volt igazi tétje, így mindkét együttes felszabadultan futballozott az első félidőben. A Vasas már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést, de ekkor a felső léc megmentette a hazaiakat. A fehérben futballozó angyalföldiek a félidő hajrájában Berecz révén jutottak előnyhöz, de a szünetig nem tudták kihúzni, hiszen egy fölösleges szabálytalanság után Mesanovic büntetőből, a ráadás ötödik percében egyenlített. Ez volt a Kisvárda történetének 200. élvonalbeli találata.

A szünetben a Vasas védelme „bennmaradt az öltözőben”, a hátsó alakulatból ugyanis egy perccel a második félidő elkezdése után mindenki csak nézte, hogy a Karabeljov által keresztbelőtt labdára Leoni csap le teljesen üresen a hosszúnál (2-1).

A jó kezdés után a második játékrészre nagyon csökkent a színvonal, a Vasas részéről Novothny próbálkozott rendületlenül, de sikertelenül, míg a Kisvárda inkább csak az eredmény megtartására törekedett.

A hajrában a Vasas próbálkozott többet, de nem tudott pontot rabolni idegenben.

A mérkőzés után a Kisvárda játékosa, Széles Imre értékelt:

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Paksi FC-Puskás Akadémia FC 0-2
Kisvárda Master Good-Vasas FC 2-1
szombaton játsszák:
MOL Fehérvár FC-ZTE FC 14.10
Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 17.45
vasárnap játsszák:
Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 14.10
Újpest FC-Kecskeméti TE 17.30

 

Borítókép: Facebook/Kisvárda FC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Pakson tett nagy lépést a bronzérem felé a Puskás Akadémia
A Paks hazai pályán 2-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a dobogóért küzdő csapatok mérkőzésén, a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának pénteki nyitányán, ezzel utóbbi csapat az ötödikről a harmadik helyre lépett előre.
Magyar futball
George F. Hemingway: A Honvédnál nincs meg a szakmai tudás, a magyar labdarúgás rossz irányba tart
Exkluzív interjút adott az M1 Sportnak George F. Hemingway. A Budapest Honvéd FC korábbi tulajdonosa a rá jellemző őszinteséggel beszélt a kispestiek és a magyar futball helyzetéről, szerinte utódai rossz embereket alkalmaztak a klub élén, a Fehérvár esélyesebb a bennmaradásért vívott harcban, a magyar labdarúgásnak pedig a 20 csapatos élvonal kedvezhetne.
Magyar futball