Musorujsag
Élő Eredmények

Hornyák Zsolt: Egyértelműen jobbak voltunk a Ferencvárosnál, a félidőben négyet cseréltek

m4sport.hu
A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt elégedett volt csapatával a Ferencvárosi TC 2–1-es idegenbeli legyőzése után, Máté Csaba szerint határozottabbnak kell lenniük, de bevallotta, az első félidő taktikailag nem működött.

Hornyák Zsolt egymás után másodszor nyert vendégként a Groupama Arénában. A Puskás Akadémia vezetőedzője jobbnak értékelte csapata teljesítményét a Ferencvárosénál.

„Egyértelműen jobbak voltunk az első félidőben, a másodikban négyet cserélt a Ferencváros, de mi voltunk azok, akik megrúghatták volna a harmadik gólt és akkor korábban lezártuk volna a mérkőzést – értékelt Hornyák. – A Fradinak sikerült szépítenie a hosszabbításban, de nagyon jól lehoztuk taktikailag is a mérkőzést.

A vezetőedző szerint az egész csapat a jobbik arcát mutatta a vasárnapi mérkőzésen.

„Nem reagáltunk a 3-4-3-ra és a többi taktikai felállásukra, mi magunkra reagáltunk. Tudtuk, mit akarunk elérni, nem változtattunk semmit. A második félidőben nem szerettünk volna úgy járni, mint az Újpest ellen, hogy gyors gólokat kapunk. Jól működött a védelmünk, de egy kicsit hiányoltam a végén, lőhettünk volna egy gólt” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

„Itt mindig jó játszani, a Ferencváros egy jó csapat. Nagyon erős csapattal álltunk ma szemben, kicsit beleváltottak, ezzel számoltunk. Nem kellett külön motiválni a játékosokat, ezt lehetett ma is látni, hogy motiváltan jövünk az ilyen mérkőzésekre” – vélekedett Hornyák.

„Azt mondtuk az elején, jó lenne három meccsből hét pontot szerezni. A nagyfőnök kimondta ezt, úgy gondolom, teljesítettük. Nagyon kellemes, hogy a pontokat számoljuk, és nem vagyunk nullán. Ha így tudunk játszani, egy idő után tudunk arról beszélni, milyen célokat akarunk elérni. ha meglesz a kvalitás, meglesznek a pontok is” – fogalmazott.

A felcsúti Batik Bence és a ferencvárosi Adama Traoré a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia mérkőzésen. (MTI/Kovács Tamás)

Batik Bence elmondása szerint az utolsó pillanatban reagáltak az FTC háromvédős játékrendszerére, de ez jól sikerült.

„Amit Újpesten a második félidőben elrontottunk, hogy nem voltunk elég közel az ellenfelünkhez és 3-1-ről visszaengedtük őket a meccsbe, most ez szerencsére nem történt meg. Szűkek és kompaktak voltunk, szerintem ez volt a kulcsa a mai győzelmünknek” – értékelt Batik.

Az utolsó pillanatos reakcióról elmondta, valójában két játékos posztot cserélt: Jonathan Levi 10-es pozícióban kezdte a meccset, míg Marius Corbu a szélen.

„Mezőnyfölényben volt a Ferencváros, de veszélyes helyzeteik nem voltak. Védekezésben kontrolláltuk a mérkőzést, sajnálom a bekapott gólt, jó lett volna nullára lehozni. Három forduló ment le, csendesen szeretnénk csinálni a dolgunkat. Nagyon jó közösség alakult most ki, remélem sikerült hétről hétre ezt a formát hozni” – mondta.

Máté Csaba, az FTC vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia mérkőzésen (MTI/Kovács Tamás)

„A kezdőcsapat nem játszott sokszor együtt – kezdte értékelését Máté Csaba, a Ferencvárosi TC vezetőedzője. – Erre lehetne fogni, ez az én hibám, hiszen én állítottam őket össze. Azt gondolom, nem ebben kell keresnünk a hibák forrását. Hatékonyabbnak kell lennünk, mind védekezésben és támadásban. Amik az elmúlt időszakban góllal fejezőtek be támadásban, azok ma nem úgy sikerültek, illetve védekezésben határozottabbnak kell lennünk.”

Máté elmondta, tanulságos meccs volt, de el kell kerülniük azokat a szituációkat, amiből az első gólt is kapták. Egy félpályához közelről beívelt szabadrúgásból. „Egy ilyen meccsnek megvan a pszichológiája, fontos, ki szerzi meg a vezetést” – tette hozzá.

„Úgy kell kezdeni a mérkőzést, hogy az ellenfél azt érezze, nincs esélye. Természetesen, már mindenki egy kicsit nagyobb önbizalommal érkezik, de ezen dolgozunk. Az a lényeg, hogy határozottak legyünk az első pillanattól és támadólag lépjünk fel, hiszen a közönség támogatja az első perctől a csapatot, ezt egy kicsit meg kell lovagolni. Meg kell mondani őszintén, az első félidő taktikailag nem működött. Voltak lehetőségeink, de nem működött. A két csatárunk kapcsolata sem volt olyan, amit szerettünk volna, illetve a védekezésünk sem volt az igazi a széleken” – vélekedett Máté.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-2)
Groupama Aréna, 10 527 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Lisztes (95.), illetve Golla (12.), Plsek (29.)
sárga lap: Ben Romdhane (56.), Cisse (64.), illetve Golla (18.), Slagveer (34.), Szolnoki (54.), Colley (65.), Ormonde-Ottewill (75.), Markek (84.)
Ferencvárosi TC:
Dibusz – Wingo (Makreckis, 66.), Cisse, S. Mmaee, Knoester (Zachariassen, a szünetben), Ramirez – Baráth (Abu Fani, a szünetben), Katona (Varga B., a szünetben), Ben Romdhane – Lisztes, Owusu (Traore, a szünetben)
Puskás Akadémia FC:
Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Corbu, Batik, Plsek (Gruber, 93.) – Levi (Maceiras, 63.), Colley (Favorov, 79.), Slagveer (Komáromi, 63.)

 

További tartalmak