Musorujsag
Élő Eredmények

Lisztes Krisztián: Nem ez lett volna a feladatom, de olyan jól jött a labda, hogy el kellett indulnom

Lisztes Krisztián: Nem ez lett volna a feladatom, de olyan jól jött a labda, hogy el kellett indulnom

m4sport.hu
A Ferencvárosi TC 1–0-ra győzte le a Kisvárdát az OTP Bank Liga 7. fordulójának zárómérkőzésén, ahol mindkét csapat kispadján új edző mutatkozott be a bajnokságban.

Először játszott bajnoki mérkőzést a Ferencváros Dejan Stankovic irányítása alatt, a vezetőedző a mérkőzés után elmondta, büszke játékosaira, hogy megnyerték a mérkőzést, hiszen egy eléggé felforgatott csapattal kellett kiállniuk.

„Nagyon sok párharcra számítottam, sok hosszú labdával. Nemrég fejeztem be a beszélgetést a fiúkkal az öltözőben. Elmondtam nekik, köszönöm, és azt is, nagyon büszke vagyok rájuk. Mért mondtam ezt? Mert három naponta mérkőzést játszunk, ami abszolút nem siránkozás a részünkről, ez tény. Százszázalékot várok el a játékosoktól. Nagyon sok sérülésünk van, folyamatosan kell foglalkoznunk a rotációval is” – mondta Stankovic.

A vezetőedző hozzátette, szerette volna betenni a sérülés után nemrég visszatérő Muhamed Besicet, de nem akarta kockáztatni.

„Úgy láttam, ma százszázalékot beleadtak a fiúk, és ez az egyetlen út” – vélekedett.

A mérkőzés összefoglalója:

Stankovic arról is szót ejtett, mennyire fontos a hozzáállás: „lehet elvéteni egy passzt, beadást. Ki lehet hagyni egy helyzetet, de a hozzáállást soha nem szabad a pályán kívül hagyni, hiszen sokszor előfordulhat, hogy egy erősebb ellenfél ellen a szív az akarat és a becsület dominál”.

Lisztes Krisztián győztes gólt szerzett a Kisvárda ellen a Groupama Arénában, majd a lefújás után néhány részletet is elárult találatáról.

„Nagyon jól védekezett a Kisvárda, nehéz volt feltörni őket, úgyhogy egy szögletből tudtunk gólt szerezni. Külön öröm, hogy ez nekem sikerült, és ezzel győzelemhez tudtam segíteni a csapatot, nagyon boldog vagyok. Igazából elhagytam a pozíciómat a gólnál, nekem nem ez lett volna a feladatom, de olyan jól jött a labda, hogy el kellett indulnom. Szerencsére meg is talált. Ez nem egy begyakorolt figura volt, vagyis, az lett volna, de máshogy sült el” – emlékezett vissza Lisztes.

Mátyus János először irányította a Kisvárda csapatát.

„Közhelynek tűnik, de borzasztóan ellentétes félidőket játszottunk. Az első nagyon nem tetszett. Lehet gyengén játszani, de ott voltak olyan bizonyos dolgok, amiket én nem tudok elfogadni, nem is fogok soha elfogadni. A második félidő viszont az nagyon rendben volt, azt gondolom, ott valóban helyt álltunk. Hatalmas lehetőségünk is volt, ami sajnos kimaradt. Összességében azt kell mondanom, az egy gól az nem érdemtelen a Ferencváros részéről” – vélekedett Mátyus.

Kapcsolódó tartalom

Mátyus elmondta, jól szálltak be a becserélt játékosok, voltak pozitív jelek a csapatban, de „a jövő héten meg kell indulnunk felfelé”.

Lippai Tibor élete első mérkőzését játszotta az OTP Bank Ligába, ráadásul a középpályást végig a pályán tartotta a Kisvárda bemutatkozó vezetőedzője.

„Melós mérkőzés volt, jó csapat a Ferencváros, de megvoltak a helyzeteink, egyenlíthettünk volna, és igazából egy szögletből kaptunk gólt, ami pedig csak koncentráció kérdése, hogy megyünk-e az emberrel, vagy sem” – mondta Lippai.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8127 néző, v.: Bogár
gólszerző: Lisztes (44.)
sárga lap: Sigér (69.), Botka (86.), illetve Cipetic (56.), Ilievski (77.), Melnyik (83.), Lippai (84.), Kovacic (91.)
FTC: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena (Civic, 80.), Ramírez – Sigér, Zachariassen, Abu Fani (Ben Romdhane, 59.) – Lisztes (Botka, 59.), Varga B. (Pesic, 64.), Marquinhos
Kisvárda: Petkovic – Stefan (Navratil, a szünetben), Kovacic, Jovic, Lippai, Körmendi (Vida, a szünetben) – Melnyik, Cipetic, Makowski (Camaj, a szünetben) – Czékus (Ilievski, 64.), Mesanovic (Balogh, 77.)

OTP Bank Liga, 7. forduló:
péntek:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 0–2
szombat:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 0–2
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 3–1
Újpest FC-MTK Budapest 0–2
vasárnap:
Fehérvár FC-ZTE FC 3–3
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1–0

További tartalmak