Musorujsag
Élő Eredmények

Bejöttek Bognár cseréi, fordított a Mezőkövesd ellen és otthon tartotta a pontokat a Paks

Bejöttek Bognár cseréi, fordított a Mezőkövesd ellen és otthon tartotta a pontokat a Paks

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 8. fordulójának első szombati összecsapásán a Paks a Mezőkövesdet fogadta. A vendégek szereztek vezetést, de a második félidőben hatékonyabban játszott a hazai csapat, fordított, és 2–1-re nyert.

 

OTP Bank Liga, 8. forduló
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (0-1)
Paks, 1834 néző, v: Derdák
gólszerzők: Böde (62.), Windecker (84.), illetve Vajda (32.)
sárga lap: Kinyik (38.), Könyves (58.), illetve Beriasvili (36.)

Paks: Szappanos – Lenzsér (Szélpál, 81.), Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Silye, a szünetben), Papp, Windecker, Mezei (Haraszti, 55.), Osváth – Skribek (Könyves, a szünetben), Beke (Böde, a szünetben)
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Pillár, Lukic, Beriasvili (Szalai J., 87.), Nahirnij – Cseke (Gomis, 73.), Brtan (Ugrai, 86.), Vajda S. (Nagy G., 76.) – Da. Babunski (Cseri, 73.) – Drazic

Már az ötödik percben nagy helyzetbe került egy szép támadás végén a Paks, amely azonban a folytatásban jó darabig nem tudott újabb gólszerzési lehetőséget kialakítani. Az első győzelmét múlt pénteken Kecskeméten arató Mezőkövesd, amint megszerezte, igyekezett tartani a labdát, hogy a hazaiaknak minél kevesebb esélyük nyíljon támadások szervezésére, végigvitelére. A Paks szerdán pótolta a második fordulóból elhalasztott mérkőzését, kevesebb pihenője volt, Bognár György vezetőedző több helyen változtatott is az összeállításon.

Ezzel együtt magasan támadta le ellenfelét a vendéglátó együttes, és labdaszerzés után távoli lövésekkel próbálkozott. Alig jutott el a hazai kapuig a Mezőkövesd, mégis vezetést szerzett, amikor Lenzsér bizonytalanságát kihasználva Vajda lecsapott a labdára és átemelte a kilépő Szappanos fölött. Az első gólját kapta a Paks hazai pályán a mostani bajnokságban. Nem sokkal később Skribek a kapufára tekerte a labdát egy szabadrúgásnál, aztán nagy mezőkövesdi, majd paksi helyzet következett, de az eredmény nem változott.

Hármat cserélt a második félidőre a hazaiak edzője a támadójáték hatékonyságának növelése érdekében, néhány perccel később pedig újabb frissítést hajtott végre. Fokozta a nyomást a Paks és negyedóra elteltével egyenlített: két lövés és két kipattanó után Böde térddel vette be Piscitelli kapuját.

Ezt követően valamelyest kijött a szorításból a vendégcsapat, egy-egy alkalommal eljutott a hazai kapuig, akadt nagy helyzete is, mégis hátrányba került, mert egy bal oldali szöglet után fordított a Paks. A Mezőkövesd összességében szervezetten játszott, de így sem tudott pontot szerezni.

A találkozót követően a két vezetőedző – Bognár György és Kuttor Attila –, valamint Böde Dániel és Vajda Sándor értékelt az M4 Sportnak.

Kapcsolódó tartalom

OTP Bank Liga, 8. forduló:
pénteken játszották:
Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia 1–1
szombaton játszották:
Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1
MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–6
Debreceni VSC–Újpest FC 1–2
október 1., vasárnap
Fehérvár FC–Kisvárda-Master Good 3–1
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE

Borítókép: Windecker József (Fotó: Paksi FC)

További tartalmak