Musorujsag
Élő Eredmények

Bognár György: Azt terveztük, hogy elcsaljuk az első félidőt

Bognár György: Azt terveztük, hogy elcsaljuk az első félidőt

m4sport.hu
A második félidőben fordította meg a mérkőzés állását a Mezőkövesd elleni bajnokiján a Paks, ez azonban nem véletlenül történt. Bognár György a fáradtság miatt úgy alakította csapata taktikáját, hogy a második játékrészben domináljanak.

 

„Az igazság az, azt terveztük, hogy elcsaljuk az első félidőt. A regeneráció nem sikerülhetett úgy, ahogy az ellenfélnek. Félő volt, hogy a mérkőzés vége felé frissebbek lesznek, ezért próbáltunk két félidőben gondolkozni” – vélekedett a Paks vezetőedzője.

Bognár György szerint az első félidő is jól működött, nem játszottak rosszul, hiszen helyzetekig és kapufákig is eljutottak, de egy buta hiba miatt a Mezőkövesd jutott vezetéshez.

„A második félidőben mindent egy lapra tettünk fel, mert nem volt más választásunk, és a tervünk is ez volt egyébként” – mondta.

A vezetőedző hozzátette: „nagyjából bejött a tervünk. Gratulálok a srácoknak, mert ma nem a lábunk, hanem a szívünk vitt előre”.

A mérkőzés összefoglalója:

Az első paksi gól szerzője, Böde Dániel összeszedett egy kisebb sérülést a mérkőzésen, a térdét fájlalta.

„Érzem egy kicsit hátul, reméljük semmi komoly. Holnap leszek rá kíváncsi, amikor megpihen” – fogalmazott.

„Meg volt tervezve a forgatókönyv, abban bíztunk, hogy az első félidőt ki tudjuk húzni 0-0-val, de egy egyéni hiba miatt vezetést szerzett az ellenfél” – mondta a mérkőzésről a félidőben csereként beálló Böde. „A második félidőben megpróbáltunk rájuk menni, ami sikerült is. Egy kicsit nehezebb beállni, amikor hátrányban van a csapat, de ugyan úgy élvezem, mintha vezetnénk.”

A támadó elmondta, bízik benne, hogy hamarosan meglesz a 150. gólja is az OTP Bank Ligában, most 145-nél tart, de Bognár Györgynél az is benne van a pakliban, hogy védőként küldi pályára.

Kuttor Attila szerint ikszes meccs volt. A Mezőkövesd vezetőedzője azonban láthatóan csalódottan nyilatkozott, úgy fogalmazott: „dühös vagyok, mert úgy érzem, saját magunkat vertük meg”.

„Olyan szituációkba hoztuk magunkat, amibe nem kellett volna, és nem az volt, hogy az ellenfél valami megoldhatatlan dolog elé állított volna minket” – mondta Kuttor. „A pályán mutatott teljesítménnyel nem volt nagy probléma. Megszereztük a vezetést, voltak lehetőségeink még 1-1-nél is. Nagyon kirívó dolgot nem látok.”

Eredmény,
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (0-1)
Paks, 1834 néző, v: Derdák
gólszerzők: Böde (62.), Windecker (84.), illetve Vajda (32.)
sárga lap: Kinyik (38.), Könyves (58.), illetve Beriasvili (36.)
Paks:
Szappanos – Lenzsér (Szélpál, 81.), Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Silye, a szünetben), Papp, Windecker, Mezei (Haraszti, 55.), Osváth – Skribek (Könyves, a szünetben), Beke (Böde, a szünetben)
Mezőkövesd:
Piscitelli – Kállai, Pillár, Lukic, Beriasvili (Szalai J., 87.), Nahirnij – Cseke (Gomis, 73.), Brtan (Ugrai, 86.), Vajda S. (Nagy G., 76.) – Da. Babunski (Cseri, 73.) – Drazic

OTP Bank Liga, 8. forduló:
szeptember 29., péntek
Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia 1–1
szeptember 30., szombat
Paksi FC–Mezőkövesd 2–1
MTK Budapest–Ferencváros
19.30: Debreceni VSC–Újpest FC
október 1., vasárnap
15.00: Fehérvár FC–Kisvárda
17.30: Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE

Borítókép: Bognár György (fotó: Paksi FC/Facebook).

További tartalmak