Musorujsag
Élő Eredmények

Bartosz Grzelak: Sok minden ellenünk volt ma, de erős karaktert mutattunk

Bartosz Grzelak: Sok minden ellenünk volt ma, de erős karaktert mutattunk

m4sport.hu
A Fehérvár FC hátrányból felállva, 3-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában, a hazaiak vezetőedzője látta a pozitívumokat és örül játékosai harcosságának. Mátyus János arról beszélt, mennyire megnehezíti a Kisvárda dolgát, hogy már a 8. mérkőzésüket játszották idegenben.

„Két alsóházi csapat találkozott ma egymással, ahogyan azt a mérkőzés előtt is beszéltük. Nem csupán a három pont volt a fontos, hanem a magabiztosság, amit adhat ez a siker a csapatnak. A játékosaim ma harcoltak, amivel elégedett vagyok, és megmutattuk, milyen erősek vagyunk, vissza tudtunk jönni 0-1-ről. Sok minden ellenünk volt ma, de erős karaktert mutattunk, ami jellemző a csapatunkra” – mondta a Fehérvár vezetőedzője.

„Az volt a fordulópont, hogy a második félidőben kompaktabban játszottunk” – értékelt Bartosz Grzelak. „Közelebb voltunk egymáshoz, és az ellenfél tisztelete mellett azt mondhatom, domináltunk a második játékrészben.”

Kalmár Zsoltnak jó meccse volt, gólpasszt adott, kapufát is lőtt.

„Közel voltam a gólhoz, kár háromszor is sikerülhetett volna, de a legfontosabb, hogy a csapat győzött. Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást, akik kijöttek a mérkőzésre. Az első félidő mondhatni szörnyű volt, nem találtuk a pozíciókat, ezt nagyon gyorsan el kell felejteni. A másodikban egy kicsit változtattunk, én egy kicsit feljebb léptem. Erre a játékrészre kell építenünk, mert megvolt benne minden: a sprint, a harc, a kreativitás” – vélekedett a középpályás.

Kapcsolódó tartalom

Mátyus János csapata egy előre eltervezett támadás után szerzett vezetést, ezt követően azonban a Kisvárda elhibázott egy hatalmas lehetőséget a vezetőedző szerint.

„Az első félidő végén, majd a második elején a hazai csapat fölénk kerekedett. Ezt be kell látnunk, ezzel szembe kell néznünk. Nagyon sok gondunk van. Nagyon sok maródi, vagy fél egészséges játékosunk van, gyengébb erőállapotban vannak. A nyolcadik meccsünk volt idegenben, ez sajnos kicsinálja a csapatot. Ezzel nyilván senki sem foglalkozik, én sem tettem, amíg nem kerültem ide, de ez egy gyilkos dolog. A kilencedik meccsünk jön a jövő héten, valahogy pontokat kell csipegetnünk Felcsúton, aztán remélhetőleg el fog jönni a mi időnk” – mondta Mátyus.

Hozzátette, általában hasonló szituációban kerül egy csapathoz, eddig megoldotta, ígéri most is sikerülni fog.

A mérkőzés összefoglalója:

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia 1–1
Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1
MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–6
Debreceni VSC–Újpest FC 1–2
Fehérvár FC–Kisvárda-Master Good 3–1
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE

Borítókép: Fehérvár FC

További tartalmak