Musorujsag
Élő Eredmények

Hornyák Zsolt: Kiemelkedő csapatmunkát tettünk bele a mérkőzésbe

Hornyák Zsolt: Kiemelkedő csapatmunkát tettünk bele a mérkőzésbe

m4sport.hu
A Puskás Akadémiának sikerült visszavágnia a Kecskeméten elszenvedett vereségért az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

„Érezhető volt, hogy beváltak a Kecskemét cseréi. Zsótér Donát személyében beigazolódott, amitől féltünk, és veszélyes beadásokat íveltek a kapu elé. Markek Tamás nagyon jól védett, jól reagált a szituációra. Az első félidő alapján, és a második játékrészben is végig a kezünkben volt a mérkőzés” – nyilatkozta a lefújást követően Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Kapcsolódó tartalom

„Nagy Zsolt és Lamin Colley is dicséretet érdemel, de kiemelkedő csapatmunkát tettünk bele a mérkőzésbe. Féltem a tereptől, külön köszönet az ifjúsági csapatoknak, a lány csapatnak és a munkásainknak, akik tegnap saját kezükkel takarították a havat a pályáról, és ilyen körülményeket tudtak nekünk teremteni” – mondta. Hozzátette, attól félt a legjobban, hogy nem lehet majd kombinatív focit játszani, de végül lehetett. „Ez is hozzásegített minket a három ponthoz.”

A ráadásban Hornyák kísérletezhetett egy kicsit: a 18 éves Markgráf Ákos és a 16 esztendős Pál Barna bemutatkozhatott az élvonalban.

„Az egész mérkőzésre volt egy játéktervünk, az nem nagyon működött az első félidőben, több helyzetet dolgozott ki a Puskás. Elég passzívak voltunk, amit nem igazán szeretünk játszani. A szünetben szerkezetet is változtattunk, úgy érzem megvoltka a helyzeteink, viszont az ellenfél nagyon jól használta ki a megingásainkat. Egy-egy átmenet és eldöntötték a találkozót. Gratulálok nekik, mert jobbak voltak” – vélekedett a Kecskemét vezetőedzője, Szabó István.

A mérkőzés összefoglalója:

„Most kapnak a játékosok egy kis szünetet, aztán készülünk az utolsó mérkőzésre. Mindegyik összecsapás más, most hazai pályán fogunk játszani, az mégis segít bennünket. Most itt nem a talajra gondoltam, hanem a szurkolóinkra. Van két napunk arra, hogy ez leülepedjen és kielemezzük a mérkőzést, majd készülünk a Debrecen ellen” – tette hozzá Szabó.

OTP Bank Liga, 16. forduló
Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 3-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Colley (22.), Nagy Zs. (69., 89.)
sárga lap: Favorov (18.), Soisalo (72.), illetve Horváth K. (27.), Vágó (54.)
Puskás Akadémia FC:
Markek – Maceiras, Szolnoki, Stronati, Ormonde-Ottewil – Corbu (Pál, 92.), Favorov – Soisalo (Slagveer, 80.), Levi (Plsek, 80.), Nagy Zs. (Markgráf, 92.) – Colley (Gruber, 85.)
Kecskeméti TE:
Varga B. – Iyinbor (Nagy O., 76.), Belényesi, Szabó A. – Szűcs K., Meszhi (Zsótér, a szünetben), Vágó, Matheus Leoni (Pálinkás, 85.), Zeke – Szendrei Á. (Tóth B., a szünetben), Horváth K. (Kiss B., 89.)

A duplázó Nagy Zsolt úgy gondolta, egyértelmű fordulópont volt a mérkőzésen, amikor Markek hatalmasat védett a 48. perc körül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A 16 forduló további mérkőzései:
szombat

MTK Budapest-Debreceni VSC 13.15
ZTE FC-Újpest FC 15.45
vasárnap
Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 13.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Fehérvár FC 15.30
Paksi FC-Ferencvárosi TC 18.00

Borítókép: Hornyák Zsolt, a Felcsút vezetőedzõje (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak