Musorujsag
Élő Eredmények

Az NB I. görbe tükre: annyira az MTK-nak áll a meccs, hogy az már a DVTK-nak kedvez

Az NB I. görbe tükre: annyira az MTK-nak áll a meccs, hogy az már a DVTK-nak kedvez

m4sport.hu
Bár az OTP Bank Liga sűrű és állandó mozgásban lévő középmezőnyében mindössze három pont választja el az MTK-t és a Diósgyőrt, a forma és a két csapat közös múltja már-már gyanút keltően húz a házigazda felé a 28. fordulóban sorra kerülő mérkőzésük előtt.

A 12 csapatos OTP Bank Ligában nem újdonság, hogy a lassan állandó bajnok Ferencváros mögött óriási massza alakul ki. Általában egy-egy üldözője akad a címvédőnek, amely amíg bírja, ostromolja, aminek hála megússza azt a marakodást – ez most a Paks –, amelyben egyszerre tét a nemzetközi szereplés és a kiesés elkerülése. Ezúttal a két búcsúzó kiléte hamarabb körvonalazódik, de az őrület, ami kiszámíthatatlanul egyszer csak az utolsó játéknapon befagyasztja a tabellát, idén is tart, amit tetéz, hogy nagy az esélye, a negyedik helyezés is indulást ér a Konferencia-liga selejtezőjében.

Na most ennek a masszának a kellős közepén hárompontos különbséggel a hatodik MTK-t és a hetedik Diósgyőrt találjuk, a kiírás két újoncát. És nézhetnék csak a hazai, vagy csak az idegenbeli szereplést, ugyanezt látnánk.

Az állás a 28. forduló előtt:

Ilyen kiegyenlített szituációban mondhatnánk, a forma dönt, amely az MTK mellett szól. Akár a tavaszi mérlegek, vagy csak az elmúlt hetek tanúsága, mind-mind ezt irányoznák elő. A fővárosiak az elmúlt négy fordulóban nyolc pontot gyűjtöttek, ennél többet csak a Fradi. Debrecenben az idei első sikerüket aratták idegenben, otthon pedig két hónapja veretlenek.

Ezzel szemben a DVTK immár négy tétmérkőzésén nyeretlen, az utóbbi három fordulóban csak egy pontot szerzett, és kiesett a kupából is (bár a szerdán pótolt bajnokin és az MK-negyeddöntőben is a Fradin kellett volna kifognia, ami torzítja az összképet).

De a bevezetőben említett őrület abban a szeszélyeségben is testet ölt, hogy a csapatok formája drasztikusan ingadozik, a semmiből lőnek ki, majd esnek vissza. A miskolciak ezt tökéletesen illusztrálják. Szergej Kuznyecov hirtelen távozását egy iksszel és két vereséggel tetézték, Vladimir Radenkoviccsal a kinevezését követően négy meccsen tíz ponttal gyarapodtak, majd elmentek Zalaegerszegre, amelyre a ZTE épp 5-1-es zakóval hangolt, aztán ugyanekkora verésbe futottak bele, és kezdetét vette a negatív spirál.

Történetileg is szívesen látott vendég a Diósgyőr a Hungária körúton. Az élvonalban ötvenedszer találkoznak az MTK pályaválasztásával, eddig 34-et vitt a házigazda, és mindössze négyet a látogató. Az első 23 alkalomból momentán egyet sem, és még pontot és gólt is csak ritkán szerzett. Jelenleg a 2014. novemberi 0-2 óta csak kilencet számlál a diósgyőri győzelemmentes széria (ebből az egyik tavalyi még a másodosztályra esett), ám a gólok és pontok terén semmi se változott: ezen kilenc alkalom során hatszor gólt sem szereztek, és csak kettőt úsztak meg döntetlennel.

De annyi irányból vezethető le, miért jön a tizedik a sorban, miért az MTK-nak áll a meccs, hogy az OTP Bank Liga görbe tükrében ez már a DVTK megtáltosodását ígéri.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
szombat:
Kisvárda Master Good – Újpest FC 4–1 (3–1)
Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1–0 (0–0)
Paksi FC – Fehérvár FC 1–2 (0–1)

vasárnap:
MTK Budapest – Diósgyőri VTK 14.00
Zalaegerszegi TE FC – Ferencvárosi TC 16.30
Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 18.45

Borítókép: Németh Krisztián, az MTK játékosa (balról) és a diósgyõri Szatmári Csaba a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott meccsükön (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak