×

Márton Gábor a Fehérvár új vezetőedzője

A Zalaegerszeget az élvonalban tartó Márton Gábort nevezték ki az OTP Bank Liga legutóbbi szezonjában ezüstérmes MOL Fehérvár FC vezetőedzőjének – jelentette be a klub szerdán.

fotó: MTI/Koszticsák SzilárdAz 53 éves tréner február 10-én váltotta Dobos Barnát a ZTE FC kispadján. A zalaegerszegiek akkor az OTP Bank Liga 11., kieső helyén álltak 20 forduló alatt szerzett 18 ponttal. Márton Gábor irányításával a Zete megtáltosodott: 13 mérkőzésen hét győzelmet aratott, négy döntetlent ért el és csupán két vereséget szenvedett, a bajnokságot pedig a 7. helyen zárta a csapat 43 ponttal.

fotó: molfehervarfc.hu„Nagyon örülök, hogy a MOL Fehérvár FC vezetőedzője lehetek, de azt is tudom, nagy feladat előtt állok. Azért dolgozik az ember, hogy előbb-utóbb egy olyan csapatot vezethessen, mint a Vidi, aki nemzetközi porondra készül, itthon pedig a bajnoki címért és a Magyar Kupáért küzd. Kicsit váratlanul ért a megkeresés, de nagyon boldoggá is tett. Ezt az ajánlatot pedig nem lehet visszautasítani. Várom a közös munkát, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz és sikeres szezont produkálunk!”fogalmazott Márton Gábor, a Vidi új vezetőedzője.

A MOL Fehérvár hétfőn menesztette Joan Carrillót, aki tavaly november 27-én kezdte második időszakát Székesfehérváron. A spanyol tréner azóta 27 tétmeccsen irányította a csapatot, 13 győzelem, 10 döntetlen és 4 vereség volt a mérlege. A Vidi a bajnokságban a második helyen végzett, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig jutott, ahol a Mezőkövesd búcsúztatta a fehérváriakat.

"Folyamatosan figyelemmel követjük a magyar edzői kar működését, hiszen a magyar futball építése és felemelkedése nem lehet sikeres nélkülük. Üde színfoltja volt az NB II-es bajnokságnak a Márton Gábor által vezetett Siófok a maga megalkuvást nem tűrő, felszabadult, bátor támadófocijával és Gábor ezt Zalaegerszegen is folytatni tudta az NB I-ben is, miközben nagyon komoly nyomás volt a csapaton a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. Ha a ZTE FC esetében nagy nyomásról beszélünk, akkor a Vidinél ez méginkább igaz. Szép és nagyon nehéz feladat előtt áll, de biztosak vagyunk abban, hogy meg fogja oldani. Sok beszélgetés után körvonalazódott, hogy ő az egyik fő jelöltünk és végül rá esett a választásunk. Örülünk, hogy egy tehetséges magyar edző kezébe adhatjuk a Vidi szakmai irányítását, sok sikert kívánunk neki!" - fogalmazott Kovács Zoltán, a MOL Fehérvár FC sportigazgatója.