Másodéves irányítót választottak az NFL királyává

Patrick Mahomest, a Kansas City Chiefs másodéves irányítóját választották az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) a profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A 23 éves irányító az MVP-díj mellett a liga legjobb támadójátékosának járó elismerést is bezsebelte a szombat esti gálán. Mahomes az alapszakaszban 5097 yardot és 50 touchdownt passzolt, csapatával az Amerikai Főcsoport döntőéig jutott, ahol hosszabbítást követően búcsúzott a New England Patriots ellen. Az irányító az ötven szavazatból 41-et gyűjtött be, így magabiztosan előzte meg a New Orleans Saints irányítóját, Drew Breest, aki negyedszer lett második a voksoláson úgy, hogy még soha nem kapta meg az MVP-címet.

epa07304712 Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes (L) scrambles away from New England Patriots outside linebacker John Simon (R) during the first half of the AFC Championship NFL American football game between the New England Patriots and the Kansas City Chiefs at Arrowhead Stadium in Kansas City, Missouri, USA, 20 January 2019.  EPA/LARRY W. SMITH Patrick Mahomes (pirosban) az elődöntőbe vezette a Chiefst (fotó: EPA/LARRY W. SMITH)Az év védőjátékosa egymás után másodszor a Super Bowl-szereplő Los Angeles Rams védőfalembere, Aaron Donald lett, az év támadóújoncának járó díjat a New York Giants futója, Saquon Barkley vehette át, míg az év újonc védője az Indianapolis Colts játékosa, Darius Leonard lett.

Az év edzője címet a Chicago Bearst rájátszásba juttató Matt Nagy kapta meg, míg az év visszatérője az Indianapolis Colts irányítója, Andrew Luck lett.

A NFL nagydöntője, a Super Bowl közép-eurőpai idő szerint hétfőn 0.30-kor kezdődik a New England Patriots és a Los Angeles Rams között.