Váratlanul visszavonult a Colts irányítója

Néhány héttel az alapszakasz rajtja előtt váratlanul bejelentette visszavonulását Andrew Luck, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Indianapolis Colts irányítója.

Indianapolis Colts - Andrew Luck és Dan Herron - fotó: EPA/Bob Pearson Indianapolis Colts - Andrew Luck és Dan Herron - fotó: EPA/Bob PearsonA 29 éves játékos döntése derült égből villámcsapásként jött, igaz, annak tükrében nem meglepő, hogy 2016 óta folyamatosan komoly sérülésekkel bajlódott.

Luck bejelentésre furcsa körülmények között tudódott ki, ugyanis csapata éppen a Chicago Bearsszel játszott előszezon-mérkőzést, amikor az amerikai média megszellőztette, hogy a találkozót követően az irányító sajtótájékoztatón közli döntését. Emiatt a szurkolók, amikor levonult a pályáról, hangos füttyszóval jelezték nemtetszésüket.

„Életem legnehezebb döntését kellett meghoznom, de számomra ez a legmegfelelőbb. Ez elmúlt négy évben egyszerűen nem tudtam kikerülni abból a körforgásból, amit a folyamatos sérülések és az azt követő rehabilitáció jelentett” – nyilatkozta a játékos

Luck 2012-ben minden idők egyik legnagyobb tehetségeként került az NFL-be, az Indianapolisnál a legendás Peyton Manning helyét vette át. Újoncként számos rekordot megdöntött, rögtön az elit irányítók között jegyezték. Csapatát többször is a rájátszásba vezette, 2014-ben az Amerikai Főcsoport döntőjéig vitte a Coltsot. Hétéves NFL-karrierjét 2000 sikeres átadással, 23 671 passzolt yarddal és 171 touchdownnal zárta.