Ősi riválisok csatájával rajtolt az NFL-idény

A Green Bay Packers 10-3-ra győzött ősi riválisa, a Chicago Bears vendégeként a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) századik idényének nyitómérkőzésén.

Roquan Smith és Aaron Jones a Chicago Bears - Green Bay Packers NFL-meccsen 2019. szeptember 5-én (Fotó: EPA/Tannen Maury) Roquan Smith és Aaron Jones a Chicago Bears - Green Bay Packers NFL-meccsen 2019. szeptember 5-én (Fotó: EPA/Tannen Maury)A csütörtöki rangadó a régi idők amerikaifutballját idézte a pontszegény védelmi csatával, amelyben a két irányító közötti különbség döntött. Amíg a Packersnél Aaron Rodgers legalább egy támadást végig tudott vinni a Bears kiváló védelme ellen, addig a túloldalon ez nem sikerült Mitchell Trubiskynek, ráadásul utóbbi egyszer el is adta a labdát. A meccs egyetlen touchdownját Jimmy Graham szerezte Rodgers 8 yardos passzából.

A centenáriumi idény a hagyományoktól eltérően nem a címvédő összecsapásával rajtolt, hanem a liga legrégebben - 1921 óta - rivalizáló csapatainak mérkőzésével. Ez volt a két csapat 199. mérkőzése: hat döntetlen és a Bears 95 győzelme mellett ez volt a Packers 98. sikere.

Eredmény:
Chicago Bears – Green Bay Packers 3–10