Hullottak az irányítólegendák az NFL vasárnapi játéknapján

A Rams elleni rangadón megsérülő Drew Brees hat hétig nem játszhat a New Orleans Saintsben, míg a pittsburghi Ben Roethlisberger már nem léphet pályára az NFL idei szezonjában.

Breesnek a dobókeze sérült meg (Fotó: EPA/PETER JONELEIT)


Brees vasárnap este a Los Angeles Rams elleni rangadón sérült meg, mint azt a hétfői vizsgálatok kimutatták, a dobókezén elszakadt a szalag az egyik ujjában, amelyet műteni kell.

Az NFL örökrangsorát a passzolt yardok tekintetében vezető, 2010-ben Super Bowl-győztes Brees New Orleans-i pályafutása során 2006 óta mindössze egyetlen találkozót hagyott ki - 2015-ben vállproblémák miatt - sérülés miatt. Helyén várhatóan Teddy Bridgewater kezd majd.

epa07829038 Pittsburgh Steelers quarterback Ben Roethlisberger drops back to make a pass during the first quarter of the NFL American Football game between New England Patriots and the Pittsburgh Steelers at Gillette Stadium in Foxborough, Massachusetts, USA, 08 September 2019.  EPA/CJ GUNTHER Big Ben idén már nem lép pályára (Fotó: EPA/CJ GUNTHER)


Egy másik Super Bowl-győztes irányító, Ben Roethlisberger is pórul járt a vasárnapi játéknapon. Sőt, a Pittsburgh Steelers játékosa a csapat közleménye szerint egész szezonra kidőlt a Seattle Seahawks elleni meccsen.

Mike Tomlin vezetőedző hétfői közleménye szerint a 37 éves játékos jobb könyökét meg kell műteni, emiatt a klub sérültlistára rakja és ebben a szezonban már nem lép pályára.

A Steelers két vereséggel rajtolt, vasárnap hazai pályán 28-26-ra kapott ki a Seattle Seahawks együttesétől úgy, hogy Roethlisberger a félidőig játszott.

Az irányító egész pályafutását a Steelers színeiben töltötte, csapatát háromszor vezette Super Bowlba, 2006-ban és 2009-ben pedig bajnok is lett. Helyét a másodéves Mason Rudolph veszi át.