Musorujsag
Élő Eredmények

Myles Garrett sisakkal ütötte fejbe az irányítót, majd őt ütötték, rúgták

Myles Garrett sisakkal ütötte fejbe az irányítót, majd őt ütötték, rúgták

MTI
A Cleveland Browns némi meglepetésre 21-7-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) csütörtöki esti rangadóján, amely azonban nem az eredményről, hanem a Browns egyik legjobb védőjének példa nélküli szabálytalanságáról marad majd emlékezetes.

A mérkőzést alapvetően a hazai védelem kiváló játéka határozta meg. A Browns futballistái nagyon megnehezítették a Steelers irányítójának, Mason Rudolph-nak a dolgát, akit négyszer vittek a földre labdával a kezében (sack), négyszer pedig a passzát „vadászták le”, így nem meglepő, hogy a pittsbughiek egyetlen touchdownra voltak csak képesek az egész találkozón.

A meccs az utolsó percre eldőlt, a Browns nagy diadalt aratott régi riválisa felett, ám az önfeledt ünneplés elmaradt, mert Myles Garrett alig tíz másodperccel a vége előtt egészen kirívó sportszerűtlenséget követett el: pittsburghi támadásnál Rudolph elpasszolta a labdát, ezután Garrett óriási erővel rontott neki és a földre vitte, majd kisebb dulakodás után lerángatta az irányító fejéről a sisakot, és nagy erővel rácsapott vele a fejére. A brutális megmozdulásra a Pittsbugh támadófalának tagjai igyekeztek elégtételt venni az irányítójukat ért támadásért, a földön ütötték és rúgták a clevelandi „rosszfiút”.

A bírók Garrettet kizárták a meccsből, ahogy még egy-egy embert mindkét gárdából, majd két játékkal később véget ért a találkozó.

Az eset után Garrett játékjogát a liga ideiglenesen felfüggesztette, s az már biztos, hogy ebben a szezonban – sem az alapszakaszban, sem a rájátszásban, ha bejut a Cleveland – nem léphet pályára. Az irányítóját védő Maurkice Pounceyt három mérkőzésre tiltották el.

Az Amerikai főcsoport (AFC) északi csoportjában a Baltimore (7 győzelem/2 vereség) mögött a vereség ellenére is a Pittsbugh maradt a második 5 győzelemmel és 5 vereséggel, a Cleveland pedig 4/6-os mutatóval a harmadik.

Eredmények:
Cleveland Browns-Pittsbugh Steelers 21-7

Borítókép: Myles Garrett gyógyszere elgurult a mérkőzés végére (Fotó: Getty Images)
NFL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Meglepte az Atlanta a New Orleanst
A New Orleans Sains hazai pályán nagy meglepetésre simán kikapott az Atlanta Falconstól a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) tizedik játékhetén.
Amerikai foci
Csoportrangadót nyert a Raiders
Az Oakland Raiders hazai pályán 26-24-re nyert csoportriválisa, a Los Angeles Chargers ellen a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) tizedik játékhetének csütörtök esti nyitómérkőzésén.
Amerikai foci