×

Hihetetlen fordítással nyert a Kansas City az NFL főcsoport-elődöntőjében

Az Amerikai Főcsoport döntőjében a Kansas ellenfele az idény meglepetéscsapata, a Tennessee Titans lesz.

epa08123725 Kansas City Chiefs player Blake Bell runs in for a touchdown against the Houston Texans in the second half of their AFC Divisional round playoff game at Arrowhead Stadium in Kansas City, Missouri, USA, 12 January 2020. EPA/LARRY W. SMITHA Kansas City Chiefs egy fantasztikus mérkőzésen 51-31-re győzte le vendégét, a Houston Texans együttesét a profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoport-elődöntőinek vasárnapi játéknapján.

A Houston az első negyedben 21-0-ra húzott el, ezzel a klub történetének 298. mérkőzésén a legpontgazdagabb játékrészt produkálta. A texasiak egy mezőnygóllal növelték előnyüket a második játékrészben, de a hazaiak 3 perc 24 másodperc alatt három touchdwont szerezve - Patrick Mahomes három hatpontos átadásából kétszer Travis Kelce volt a végállomás - gyorsan visszajöttek a meccsbe (21-24). Sőt, nem sokkal a félidő vége előtt Mahomes harmadszor is megtalálta Kelce-t, ezzel átvette a vezetést Chiefs. A texasiak közvetlenül a nagyszünet előtt még kihagytak egy mezőnygólt (28-24).

A fordulást követően már nem volt kérdés, a Chiefs sorozatban hét támadásából csinált touchdownt, ezt a tempót pedig nem tarthatta a Texans. Az Amerikai Főcsoport jövő heti döntőjében a Kansas City a Tennessee Titanst látja vendégül.

A Green Bay Packers is bejutott a profi amerikaifutball-liga (NFL) Nemzeti főcsoportjának döntőjébe, mivel hazai pályán legyőzte a Seattle Seahawks csapatát. A vasárnapi játéknap második mérkőzése szorosabb küzdelmet és kevesebb pontot hozott, mint az első. A wisconsini együttes a félidőben ugyan magabiztosan, 21-3-ra vezetett, de a vendégek szívósan küzdve 28-23-ra felzárkóztak, és még több mint kilenc perc hátra volt. Az eredmény azonban már nem változott, így a főcsoportdöntőben az első két kiemelt csap össze, San Franciscóba látogat a Green Bay.

NFL, Főcsoport-elődöntő:
Nemzeti Főcsoport:
Green Bay Packers-Seattle Seahawks 28-23
San Francisco 49ers-Minnesota Vikings 27-10
Amerikai Főcsoport:
Kansas City Chiefs-Houston Texans 51-31
Baltimore Ravens-Tennessee Titans 12-28
Főcsoport-döntők:
Amerikai főcsoport:
Kansas City Chiefs-Tennessee Titans, vasárnap 21.05
Nemzeti főcsoport:
San Francisco 49ers-Green Bay Packers, hétfő 0.40