Musorujsag
Élő Eredmények

Tom Brady bejelentette: nem tér vissza a Patriotshoz

Tom Brady bejelentette: nem tér vissza a Patriotshoz

m4sport.hu/BR
Hivatalosan bejelentette Tom Brady, a New England Patriots irányítója, hogy hosszú és sikeres karrierje véget ér a csapatnál.

Az NFL legutóbbi bajnoksága február elején ért véget a Kansas City Chiefs sikerével, őszig várhatunk az újabb mérkőzésekre, amelyek a jelek szerint már nem láthatjuk a Hazafik irányítóját, Tom Bradyt, aki Twitter-oldalán jelentette be, hogy már nem tér vissza a Bill Belichick által irányított csapathoz.

„Hálás vagyok azért, amit tanítottatok nekem, kibontakozhattam, és ez az, amire minden játékos vágyik” – fogalmazott a legendás irányító.

Az amerikai futball történetének egyik legsikeresebb, 42 éves irányítója hatszoros Super Bowl-győztes a Patriots együttesével, ahova 2001-ben igazolt. Az NLF történetének kétségtelenül az egyik legjobb játékosa, akinek várhatóan a Hall of Fame-ben (Hírességek csarnoka) lesz a helye.

Pályafutása során ő osztotta ki a második legtöbb passzolt touchdownt (541), a passzolt yardok tekintetében is csak egy irányító előzte meg. Edzőjével, Bill Belichickkel páratlan párost alkotott, az edző-irányító duók közül egy sem tudott annyi alapszak és rájátszás-mérkőzést nyerni, mint ők.

A 2000-es draft során csak hatodik körös kiválasztott volt, Drew Bledsoe cseréjeként számítottak rá. A 2001-es bajnokság második mérkőzésén Bledsoe megsérült, a még fiatal beugró Brady nem szeppent meg, az alapszakasz hátralévő mérkőzéseit 11-3-as mutatóval teljesítette, a rájátszásban egész a döntőig vezényelte a csapatot, amelyet végül meg is nyert a Pats.

A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat, amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).

Az All Star-gálának számító Pro Bowlra 14-szer választották be, az alapszakaszban háromszor, a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának legjobb csapatának is tagja.

Bradyvel az aranykorszakát élte meg a New England, de ez a trófeákkal teli utazás eddig tartott. A legendás irányító a csapat szurkolóitól is elbúcsúzott.

Az amerikai szaksajtó szerint a veterán irányító a Tampa Bay Buccaneersben folytathatja pályafutását.

A New England Patriots így búcsúzik klasszis irányítójától:

Borítókép: Tom Brady (Fotó: EPA/John Cetrino)
NFL

További tartalmak