×

Egyelőre nem választ új nevet a Redskins helyett a Washington

A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő washingtoni klub egyelőre nem választ új nevet az eddig használt Redskins helyett.

Az egyesület csütörtöki közlése szerint így Washington Futballcsapat néven szerepel majd a 2020-as idényben, a döntést pedig azzal indokolta, hogy ezzel időt nyer a végleges új név megtalálására. „Ezzel lehetőség lesz az alapos márkaépítésre, amelybe bevonjuk a jelenlegi és korábbi játékosokat, a szurkolókat, a helyi közösséget és a szponzorokat is” – olvasható a közleményben.

Az 1932-ben alapított egyesület az Egyesült Államokban zajló tüntetéssorozat miatt tíz napja jelentette be, hogy új nevet választ, mivel a Rézbőrűek elnevezés sokak szerint sértő az őslakos indiánokra nézve. A fővárosi klubot hosszú évek óta támadták emiatt, de mindeddig nem történt változás. A tüntetéssorozat hatására aztán július elején a legnagyobb szponzorok – mint például a FedEx, amely 1999-ben 205 millió dollárért szerezte meg a stadion névhasználati jogát – jelezték, megszakíthatják kapcsolatukat az egyesülettel.

A Washington megtartja a klub bordó és arany színeit, de a sisakon és a mezen az indián fejet ábrázoló eddigi logó helyett a játékosok mezszáma lesz.