×

A járvány miatt a címvédő kulcsembere is kihagyja az NFL-szezont

Már harmincnál is több játékos, köztük a címvédő Kansas City Chiefs futója, Damien Williams jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt kihagyja a NFL szeptemberben elrajtoló idényét.

A 28 éves játékos az előző szezon rájátszásában kulcsszereplő volt: a Chiefs Super Bowl-menetelésekor három mérkőzésen 290 yardot és hat touchdownt szerzett, ebből kettőt a San Francisco 49ers ellen megnyert nagydöntőben.

Williams mellett a New York Giants egyik legjobbja, a kétszeres bajnok támadófalember Nate Solder is jelezte, nem kíván pályára lépni a következő szezonban. Solder így nem kapja meg tízmillió dolláros fizetését, ezzel az eddig távolmaradásukat jelzők közül ő mond le a legnagyobb járandósságról.

A tulajdonosok és a játékos szakszervezet között létrejött múlt szombati megállapodás értelmében a játékosok dönthetnek úgy, hogy kihagyják a szeptember 10-én kezdődő szezont. Jövő hétfőig kell mindenkinek jeleznie, hogy rendelkezésre áll-e vagy sem. A döntés egyrészt végleges, másrészt kihagyás esetén a szerződés automatikusan egy évvel meghosszabbodik. Aki orvosi indok nélkül marad távol, az a szezonra fizetés helyett 150 ezer dollárt, aki orvosi indoklással, az pedig 350 ezer dollárt kap a ligától.