×

Nem kezdődött jól Brady tampás időszaka

Vereséggel mutatkozott be új csapata, a Tampa Bay Buccaneers színeiben a hatszoros bajnok irányító, Tom Brady az NFL 2020-as szezonjának első fordulójában.

A Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat által közreadott képen Tom Brady amerikaifutball-játékos a Buccaneers mezét viseli a floridai Tampában 2020. június 16-án (Fotó: MTI/AP/Tampa Bay Buccaneers)
A New England Patriotscal hatszoros bajnok sztár a Drew Brees fémjelezte New Orleans Saints vendégeként kezdte meg az idényt és többek között az ő két labdaeladása miatt 34-23-as vereséget szenvedett a csapata.

Már az első félidő is a Saintsnek sikerült jobban, a hazaiak 17-7-re vezettek, a meccs pedig tulajdonképpen a harmadik negyed első támadása után eldőlt: ekkor a Buccaneersnél volt a labda, a hatodik játéknál Brady passzát a védő Janoris Jenkins elkapta és visszafutott vele a vendégek célterületéig, 7-24 után pedig már nem volt esélye a floridaiaknak. A meccsen Brady két labdaeladása mellett 239 yardot passzolt és 2 touchdown-átadása volt, míg a másik oldalon Brees 160 yarddal és két TD-passzal zárt.

Amíg Brady szenvedett, régi csapata, a Patriots magabiztos győzelemmel indította az idényt az új irányító, Cam Newton vezérletével. A bostoniak a vendég Miamit verték 21-11-re úgy, hogy Newton 155 yardot passzolt és touchdownt futott.

Csütörtökön a Super Bowl-győztes Kansas City jól kezdett, vasárnap a februári nagydöntőben alulmaradt San Francisco 49ers, a Nemzeti konferencia (NFC) bajnoka viszont váratlan vereséggel nyitott. A kaliforniaiak ráadásul saját pályájukon, 10-0-s előnyről kaptak ki az Arizona Cardinalstól, melyben az irányító Kyler Murray 230 yardot dobott és 91-et futott. A Cardinals legnagyobb tavaszi szerzeménye, a Houstonból elcserélt elkapó, DeAndre Hopkins 14 passzt kapott el, és ezekkel összesen 151 yardot haladt.

A januári NFC-döntőben vesztes Green Bay látványos, élvezetes találkozón győzte le 43-34-re idegenben a nagy rivális Minnesota Vikingst. A vendégek irányítója, Aaron Rodgers ihletett formában játszott, 364 passzolt yarddal és négy TD-átadással fejezte be az összecsapást.

A tavalyi alapszakaszgyőztes Baltimore Ravens hengerelt, irányítója, Lamar Jackson (275 yard, 3 TD-passz) vezetésével kiütötte a Cleveland Brownst, amely sorozatban 16. szezonját kezdte vereséggel.

NFL, alapszakasz, 1. forduló:
New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers 34-23
Atlanta Falcons-Seattle Seahawks 25-38
Baltimore Ravens-Cleveland Browns 38-6
Buffalo Bills-New York Jets 27-17
Carolina Panthers-Las Vegas Raiders 30-34
Detroit Lions-Chicago Bears 23-27
Jacksonville Jaguars-Indianapolis Colts 27-20
Minnesota Vikings-Green Bay Packers 34-43
New England Patriots-Miami Dolphins 21-11
Washington Football Team-Philadelphia Eagles 27-17
Cincinnati Bengals-Los Angeles Chargers 13-16
San Francisco 49ers-Arizona Cardinals 20-24
Los Angeles Rams-Dallas Cowboys 20-17

csütörtökön játszották:
Kansas City Chiefs-Houston Texans 34-20

hétfőn játsszák:
New York Giants-Pittsburgh Steelers
Denver Broncos-Tennessee Titans