×

Brady nagyot ment a Chargers ellen

Nagy napja volt a Los Angeles Chargers ellen 38-31-re megnyert mérkőzésen Tom Bradynek, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tamp Bay Buccaneers irányítójának.

Tom Brady (Fotó: MTI/AP/Tampa Bay Buccaneers)A New England Patriotst a holtszezonban, húsz év után elhagyó hatszoros Super Bowl-győztes klasszis 369 yardot passzolt és volt öt touchdown-passza. Brady új NFL-rekordot is felállított, ugyanis 43 évesen ő lett a liga történetének legidősebb irányítója, aki egy meccsen öt td-passzt adott, Warren Moon csúcsát adta át a múltnak, utóbbi 40 évesen és 342 naposan vitte ezt véghez. Érdekesség, hogy Brady karrierje során először adott úgy öt td-passzt, hogy mindegyiket más-más csapattársa kapta el.

A játéknap legpontgazdagabb meccsén a Cleveland Browns 49-38-ra nyert a Dallas Cowboys otthonában. Az ohiói együttes csak futással 307 yardot szerzett, ez pedig a texasi klub történetében negatív rekord a földön engedett yardok tekintetében. A Browns sorozatban harmadik mérkőzésén szerzett legalább 30 pontot, erre 1968 óta nem volt képes a gárda. A Cowboys négy forduló után 1/3-as mutatóval áll, legutóbb 2010-ben kezdett ilyen rosszul.

A Detroit Lions továbbra sem tud mit kezdeni azzal, ha előnyben van, ugyanis sorozatban a hatodik olyan mérkőzését veszítette el – ezúttal a New Orleans Saint ellen –, amikor legalább tíz ponttal vezetett.

A játéknap meglepetését a mindeddig nyeretlen Philadelphia Eagles okozta, amely a februári Super Bowl vesztesének, a San Francisco 49ersnek az otthonában diadalmaskodott.

Megőrizte szászázalékos mérlegét a Seattle Seahawks és a Buffalo Bills is, előbbi a Miami Dolphins, utóbbi a Las Vegas Raiders vendégeként győzött.

NFL, 4. játékhét:
Chicago Bears-Indianapolis Colts 11-19
Cincinnati Bengals-Jacksonville Jaguars 33-25
Dallas Cowboys-Cleveland Browns 38-49
Washington Football Team-Baltimore Ravens 17-31
Detroit Lions-New Orleans Saints 29-35
Miami Dolphins-Seattle Seahawks 23-31
Tamp Bay Buccaneers-Los Angeles Chargers 38-31
Carolina Panthers-Arizona Cardinals 31-21
Houston Texans-Minnesota Vikings 23-31
Los Angeles Rams-New York Giants 17-9
Las Vegas Raiders-Buffalo Bills 23-30
San Francisco 49ers-Philadelphia Eagles 20-25

csütörtökön játszották:
New York Jets-Denver Broncos 28-37

hétfőn játsszák:
Kansas City Chiefs-New England Patriots
Green Bay Packers-Atlanta Falcons