×

Rodgers remekelt, továbbra is veretlen a Packers és a Chiefs

A címvédő Kansas City Chiefs és a Green Bay Packers is megőrizte százszázalékos mérlegét a profi amerikaifutball-ligában (NFL). Előbbi a New England Patriots, utóbbi az Atlanta Falcons együttesét győzte le hazai pályán a negyedik forduló hétfői játéknapján.

USA AMERICAN FOOTBALL NFL
A Kansas City alapvetően is esélyesebb volt a New Englandnél, de a vendégek sikere még inkább meglepetés lett volna azt követően, hogy az első számú irányító, Cam Newton a múlt héten koronavírusos lett. A találkozót eredetileg vasárnap játszották volna, de mivel a fertőzés nem terjedt el a csapatban, ezért már egy nap csúszással meg tudták rendezni.

A Green Bay Packers irányítója, Aaron Rodgers parádésan játszott: 33 passzkísérletéből 27 sikeres volt, 327 yardot termelt, és volt négy touchdown-átadása. A Sajtfejűek első négy mérkőzésükön eddig mindig legalább 30 pontot szereztek úgy, hogy egyszer sem adták el a labdát, ez az NFL történetének második leghosszabb ilyen sorozata, a rekordot a New England Patriots tartja 2007-ből 7 egymást követő ilyen mérkőzéssel.

NFL, 4. játékhét:
Kansas City Chiefs-New England Patriots 26-10
Green Bay Packers-Atlanta Falcons 30-16

vasárnap játszották:
Chicago Bears-Indianapolis Colts 11-19
Cincinnati Bengals-Jacksonville Jaguars 33-25
Dallas Cowboys-Cleveland Browns 38-49
Washington Football Team-Baltimore Ravens 17-31
Detroit Lions-New Orleans Saints 29-35
Miami Dolphins-Seattle Seahawks 23-31
Tamp Bay Buccaneers-Los Angeles Chargers 38-31
Carolina Panthers-Arizona Cardinals 31-21
Houston Texans-Minnesota Vikings 23-31
Los Angeles Rams-New York Giants 17-9
Las Vegas Raiders-Buffalo Bills 23-30
San Francisco 49ers-Philadelphia Eagles 20-25

csütörtökön játszották:
New York Jets-Denver Broncos 28-37

Nem kellett sokat várni az első edzőváltásra, a Houston Texans ugyanis négy fordulót követően megvált Bill O'Brientől. Az 50 éves szakember 2014 óta irányította az együttest, amellyel azóta 52 győzelmet aratott 48 vereség mellett.

A Texans az előző szezonban az Amerikai Főcsoport elődöntőjében 24-0-s vezetésről kapott ki a későbbi bajnok Kansas City Chiefstől. A trénert emiatt is sokan támadták, de az elmúlt években azért is került a szurkolók, valamint a média kereszttüzébe, mert az átigazolási piacon érthetetlen üzleteket kötött. A nyáron azzal került a címlapokra, hogy a liga egyik legjobb elkapóját, DeAndre Hopkinst személyes okokra hivatkozva elcserélte a futójátékos David Johnsonra.

Az ESPN beszámolója szerint O'Brien utódja a segéd-főedző Romeo Crennel lesz, aki ezzel a houstoniak vasárnapi mérkőzésén rekordot fog dönteni: 73 évesen és 115 naposan ő lesz a valaha volt legidősebb vezetőedző a ligában. Jelenleg a Hírességek Csarnoka-tag Geroge Halas a csúcstartó 72 év 318 nappal.

A Texans a mostani szezont négy vereséggel kezdte, és 2008 óta először rajtolt ilyen rosszul.