×

A Chicago győzelmével a Tampa Bay felett indult az NFL-játékhét

A Chicago Bears hazai pályán 20-19-re nyert a Tampa Bay Buccaneers ellen a profi amerikaifutball-liga (NFL) ötödik játékhetének csütörtöki nyitómérkőzésén.

Tom Brady (12) először kapott ki pályafutása során a Chicagótól. (Forrás: tampabay.com) Tom Brady (12) először kapott ki pályafutása során a Chicagótól. (Forrás: tampabay.com)
Ezen a találkozón csapott össze egymással az 52. Super Bowl óta először Tom Brady és Nick Foles, előbbi akkor még a New England Patriots, utóbbi pedig a Philadelphia Eagles csapatát irányította. Azt a találkozót az Eagles nyerte és most is a Foles által vezetett gárda diadalmaskodott, amely Cairo Santos mezőnygóljával bő egy perccel a vége előtt fordított.

Brady - aki húsz év után hagyta el a Patriotsot és szerződött idén Tampába - pályafutása során először szenvedett vereséget a Chicagótól. Eddig öt győzelem volt a mérlege.

NFL, 5. játékhét:
Chicago Bears-Tampa Bay Buccaneers 20-19

A hétvégi, ötödik játékhéten újabb két mérkőzést halasztottak el néhány nappal a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) a koronavírus-járvány miatt, emiatt egyet a hatodik héten is későbbre csúsztattak.

A New England Patriots-Denver Broncos és a Tennessee Titans-Buffalo Bills mérkőzést vasárnap rendezték volna, de mivel a héten újabb megbetegedések történtek a két hazai együttesnél, ezért mindkét klub létesítményei továbbra is zárva vannak. A liga emiatt előbbi találkozót hétfőre, utóbbit keddre halasztotta. A Buffalo Bills a következő héten csütörtökön fogadná a címvédő Kansas City Chiefset, de a halasztás miatt azt az összecsapását is későbbre kell tolni. Az új időpontot viszont még nem jelölték ki, mivel csak akkor helyezik át a találkozót, ha a kedden valóban lejátsszák a Titans-Bills meccset.

A Hazafiaknál múlt héten az irányító Cam Newton produkált pozitív koronavírustesztet. Mivel a hétvégéig nem regisztráltak új megbetegedést, így ha egy nappal később is, de vasárnap helyett hétfőn le tudták játszani a Chiefs elleni meccsüket. Azóta viszont újabb két játékosról derült ki, hogy megfertőződött, köztük a tavaly az év védőjének választott Stephon Gilmore-ról.

A Titánoknál még nagyobb a baj: azok után, hogy a csapat múlt hétvégi, Pittsburgh Steelers elleni meccsét a sok megbetegedés miatt október 25-ére halasztották, szerdán újabb két, míg csütörtökön további egy játékosról derült ki, hogy megfertőződött. Ezzel összesen már 23 játékos és stábtag kapta el a vírust a klubnál, amely így továbbra sem térhet vissza az edzőközpontjába, és egybehangzó források szerint hatalmas büntetésre számíthat a vírus elleni védekezésre vonatkozó előírások megsértése miatt. A létesítménye bezárása után ugyanis a játékosok a közös foglalkozások tiltása ellenére együtt készültek egy helyi középiskola edzőtermében.