×

Aaron Rodgers az MVP, az NFL-szezon legértékesebb játékosa

Aaron Rodgerst, a Green Bay Packers irányítóját választották a 2020-as NFL-szezon legértékesebb játékosának. 2011 és 2014 után a mostani a harmadik MVP-címe a 37 éves játékosnak.

fotó: EPA/TANNEN MAURYRodgers a mostani szezonban 13-3-as alapszakasz-mérleggel az NFC főcsoport-döntőjéig vezette a Green Bayt, amelyben 31-26-re kikaptak a Tampa Bay Buccaneerstől.

Rodgers a hatodik amerikaifutballista, aki legalább három MVP-címet nyert Peyton Manning (5), Jim Brown, Brett Favre, Tom Brady és Johnny Unitas (3-3) után.

Az év legjobb védőjátékosának (DPOTY) a Los Angeles Rams defensive tackle-jét, Aaron Donaldot választották, aki az elmúlt négy szezonban harmadszor lett a legjobb a védők között, ez korábban csak két játékosnak sikerült ( J. J. Watt és Lawrence Taylor).

Az év visszatérője a Washington Football Team irányítója, Alex Smith lett, aki egy rendkívül súlyos lábsérülést és egy életét is veszélyeztető fertőzésből felépülve tért vissza a pályára. Kilenc hónap leforgása alatt 17-szer műtötték meg. Az alapszakaszban kezdőként 5 győzelmet és egy vereséget ért el a Washingtonnal, divíziógyőztesként jutottak a rájátszásban, ahol szintén a Tampa Bay állította meg őket, még a wild card körben.

Az év legjobb támadójának a Tennessee Titans megállíthatatlan running backjét, Derrick Henryt választották, aki több mint 2 ezer yardot futott a szezonban, mindössze nyolcadik játékosként sikerült neki ez az NFL történetében.

Az év edzőjének a Cleveland Browns irányítását a szezon előtt megkapó Kevin Stefanskit választották, aki nemcsak látványosan feljavította a csapat mérlegét (2019: 6-10, 2020: 11-5), de 2002 óta először rájátszásba vezette a csapatot.

Az újoncok közül a Los Angeles Chargers elsőéves irányítója, a drafton hatodik helyen kiválasztott Justin Herbert lett a legjobb támadójátékos, pedig csak egy sérülés miatt kapta meg a kezdőposztot, a védők közül pedig a drafton második helyen kiválasztott Chase Young, a Washington Football Team defensive endje lett a legjobb.