Musorujsag
Élő Eredmények

Egyik főszponzora máris kihátrált a szexuális zaklatással vádolt NFL-klasszis mögül

MTI
A Nike felfüggeszti Deshaun Watson, a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Houston Texans szexuális zaklatással vádolt irányítójának támogatását.
Deshaun Watson mögül kihátrált a Nike (Fotó: EPA/Larry W. Smith)

A világ egyik legnagyobb sportszergyártó cégének szerdai bejelentése szerint azok után hozták meg a döntést, hogy a 25 éves játékos ellen polgári perek indultak.

A Pro Bowlba háromszor meghívott Watsont – aki az előző idényben a legtöbb passzolt yarddal zárt az NFL-ben – először március 16-án vádolta meg egy masszőr azzal, hogy szexuálisan zaklatta, amikor az irányító kezelésre ment hozzá. A játékos tagadta a vádakat és azt mondta, élete során minden nőt „a lehető legnagyobb tisztelettel kezelt”. Később Watson elnézést kért a masszőrtől.

Azóta összesen 22 per indult az irányító ellen szexuális zaklatás miatt, a vádlók közül 18 női masszőr. Az ügyben már a liga is vizsgálódik, és az irányító csapata is jelezte, komolyan veszik a vádakat.

Watson tavaly szeptemberben négy évre 156 millió dollárért hosszabbította meg szerződését a Texansszal, januárban azonban arra kérte a klubot, cserélje el.

NFL

További tartalmak