Musorujsag
Élő Eredmények

Váratlanul visszavonult a Patriots háromszoros bajnok sztárja

MTI
Bejelentette visszavonulását Julian Edelman, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots együttesével háromszoros Super Bowl-győztes elkapó.
Julian Edelman befejezi (Fotó: MTI/AP/David J. Phillip)

A 34 éves játékos a közösségi médiában hozta nyilvánosságra döntését egy videóban, amelyet a Patriots otthonában, a Gillette Stadion gyepén készített.

A mindössze 178 centiméter magas Edelmant a 2009-es draft utolsó, azaz hetedik körében, a 232. helyen választotta ki a New England úgy, hogy egyetemi karrierje során a Kent State-en még irányítót játszott. A Patriotsban sokáig amolyan mindenes volt, hiszen a speciális egységben visszahordóként, valamint a védelemben, illetve a támadósorban is szerepelt.

Karrierje során 620 elkapásból 6822 yardot és 36 touchdownt szerzett, míg visszahordóként 2162 yardot és négy TD-t hozott az együttesnek. A Patriots együttesével három Super Bowlon diadalmaskodott, 2019-ben a Los Angeles Rams ellen megnyert nagydöntőben őt választották a legértékesebb játékosnak (MVP), miután 10 elkapásból 141 yardot szerzett.

NFL

További tartalmak