Musorujsag
Élő Eredmények

Nemzetközi játékosfelmérőt tart Londonban az NFL, magyarországi meghívottal

NFL

Nemzetközi játékosfelmérőt tart Londonban az NFL, magyarországi meghívottal

MTI
Külföldi játékosok számára tart felmérőt a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) októberben Londonban, ahova Magyarországról is hívtak meg futballistát Zilai János személyében.

Az NFL keddi tájékoztatása szerint 14 országból összesen 50 játékos kap lehetőséget majd a teszten, melynek a Tottenham Hotspur Stadionja ad otthont október 12-én.

A liga abban bízik, hogy a felmérőn sikerül olyan sportolókra bukkannia, akik rendelkeznek a megfelelő adottságokkal és képességekkel ahhoz, hogy az NFL-ben játszanak.

„Bízunk benne, hogy az eseményen új tehetségeket fedezünk fel, egyúttal a teszt a nemzetközi megjelenésünket is növeli, a meghívottaknak pedig lehetőségük lesz a legmagasabb szinten megmutatniuk magukat” – nyilatkozta Damani Leech, az NFL nemzetközi ügyvezető igazgatója.

A felmérőre Magyarországról a Fehérvár Ethroners linebackere, Zilai János utazhat Londonba.

„Csapatunk amerikai faledzőjének, Timothy McGeenek köszönhetően, egy európai ügynökség közvetítésével vették fel velem a kapcsolatot másfél hónappal ezelőtt. Különböző válogatásvideókat kellett elküldenem a legutóbbi szezonról, ezekkel elégedettek voltak, így kaptam meghívást a felmérőre” – mondta az MTI érdeklődésére a 23 éves, válogatott védő.

A fiatal védőjátékos az M4 Sport sporthíradójában is nyilatkozott: „Fizikálisan jelenleg nem vagyok a csúcsomon, de nagyjából tudom, milyen elvárásokat támasztanak a válogató játékosai felé. Sokat kell még dolgoznom, de hiszek benne, hogy képes lennék azon a szinten játszani.”

Magyarország mellett Nagy-Britanniából, Németországból, Belgiumból, Új-Zélandról, Franciaországból, Nigériából, Ausztriából, Szlovákiából, Olaszországból, Svájcból, Japánból Finnországból és Svédországból érkeznek majd futballisták.

A teszten a kiválasztott játékosok meghívást kapnak az Egyesült Államokba, ahol három hónapig edzhetnek majd. Ezt követően tovább szűkítik a kört, és az újabb kiválasztási kör után maradt futballistákat NFL-csapatokhoz irányítják a 2022-es szezonra.

Borítókép: EPA/ANDY RAIN

További tartalmak