Musorujsag
Élő Eredmények

Tom Brady jobb lesz, mint valaha?

NFL

Tom Brady jobb lesz, mint valaha?

as.com | Kun Dániel
Amikor a legtöbb rajongó azt gondolta, a 44 éves irányító elérte pályafutása csúcsát, még mindig tud magasabb szintekre lépni.

A kor csak egy szám – Brady számára mindenképp

Tom Brady ékes bizonyítéka a kortalanságnak. A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság – NFL – nyitó fordulójában „Amerika csapata”, a Dallas Cowboys ellen négy TD-passzt dobott, ami nagy mértékben hozzájárult a címvédő Tampa Bay Buccaneers 31-29-es győzelméhez.

Úgy tűnik, a veterán quarterback ezzel nem elégedett meg és az Atlanta Falcons ellen tovább javított lenyűgöző számain a 2. fordulóban. Öt TD-t dobott be a közösbe az Atlanta elleni összecsapáson, ami összességében 9 TD-passzt jelentett a szezon első két meccsén. Ha ilyen ütemben osztogat társainak, akkor az egy szezonban szerzett 77 touchdown-passz rekord megdöntése elérhető közelségben lesz számára.

Egyébként a Tampa Bay a liga első csapatává avanzsált, amely kilenc egymást követő győzelme alkalmával is 30 pont felett zárt. Brady franchise-rekordot – azaz Buccaneers-csúcsot – állított be 5 TD-passzával.

„A lábat a gázpedálon tartjuk!” – mondta Brady a hétvégi győzelmet követő Twitter-videójában.

Akkor ebben a szezonban Brady Brady ellen?

A teljesítménye alapján Brady saját maga ellenfele lesz az idei szezonban. Az NFL sztárját a legtöbben a liga valaha volt legjobb játékosának tartják, senki nem volt képes arra, amit Brady 43 évesen nyújtott, sőt amit egy évvel később, 44 évesen most mutat, arra sem.

Személyes rekordjai nem mindig jelentettek csapatsikereket:  2011-ben 5 235 yardot passzolt, legtöbb TD-jét – szám szerint 50-et – 2007-ben érte el. Mindkét évben elbukta a Super Bowlt a New York Giants ellen, így valószínűleg nem azokat tekinti legsikeresebb esztendőinek.

Kérdéses, hogy ez a teljesítmény fenntartható-e a 17 meccses alapszakasz végéig. Egy ilyen játékos, mint Tom Brady, aki ennyi éven át lenyűgöző produktummal rukkol elő, mindenképpen megérdemli, hogy bizakodjunk a rekorddöntésben.

Borítókép: MTI/EPA/C. J. Gunther

További tartalmak