Musorujsag
Élő Eredmények

Zilai János: "Amikor megláttam a nevem az NFL honlapján, elájultam"

Zilai János: "Amikor megláttam a nevem az NFL honlapján, elájultam"

m4sport.hu | Szerző: Szerencsés Szilveszter
Október 12-én a Tottenham Hotspur Stadionja ad otthont a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) külföldi játékosfelmérőjének, melyre 14 országból összesen 50 játékos kap lehetőséget. A teszten Magyarországot Zilai János képviselheti.

Zilai János meghívót kapott az NFL combine-ra

„Nagyjából három hete tudtam, hogy így lesz, de rengeteg szervezést igényelt a szervezőknek. Amikor megláttam az NFL honlapján a nevem, elájultam” – nyitotta gondolatait Zilai János a Fehérvár Enthroners linebackere.

Az egyik csapattársa küldte el a nevét egy ügynökségnek, akik megkeresték, és válogatás videókat kértek tőle. „Három nap alatt megcsináltam a szezon válogatását és rettentően imádták. Mondták, hogy tegyem szabaddá magam október közepére, mert kivinnének a combine-ra. Először arra gondoltam, hogy beígérik és majd lesz, ahogy lesz. Kapcsolatban maradtam az ügynökség elnökével, kérdezett a karrieremről, a korábbi sportjaimról. Kedden került fel az NFL honlapjára a hivatalos lista – álltam és nem hittem el, hogy felkerült a nevem a honlapra, amire évek óta vágytam” – fogalmazott Zilai.

A Kossuth rádió riportját a fenti hanganyagra kattintva hallgathatja meg.

Borítókép: Zilai János / Instagram

További tartalmak