Musorujsag
Élő Eredmények
×

Homofób és nőgyűlölő emailek miatt mondott le az NFL-edző

NFL

Homofób és nőgyűlölő emailek miatt mondott le az NFL-edző

m4sport.hu/MTI | Szepes Viktor
Jon Gruden, a Las Vegas Raiders vezetőedzője több sportvezetőt, játékost és újságírót is sértegetett leveleiben.

Lemondott a profi amerikai foci-ligában szereplő Las Vegas Raiders vezetőedzője, Jon Gruden, alig néhány órával azután, hogy a New York Times hét évvel ezelőttről homofób, kirekesztő leveleket hozott tőle nyilvánosságra.

„Lemondtam a Las Vegas Raiders vezetőedzői posztjáról – írta Jon Gruden a klub Twitter-oldalán. – Nagyon szeretem a klubot és nem szeretnék a csapaton belül zavaró tényező lenni. Köszönetet mondok valamennyi játékosnak, edzőnek, a stábnak, illetve a szurkolóknak. Bocsánatot kérek, nem akartam megbántani senkit.”

Az amerikai lapok szerint Gruden (aki korábban az ESPN szakértőjeként is dolgozott) rasszista jelzőkkel illette a játékosok szakszervezetének elnökét, DeMaurice Smitht, Roger Goodell komisszárra pedig a „tanácstalan, futballellenes p.nci” kifejezést használta. A vezetőedző emailjeiben jelezte, hogy nem kellett volna a ligába engedni az első nyíltan meleg játékost, Michael Samet, elítélte a női játékvezetők előtérbe kerülését, illetve félmeztelen cheerleaderekről is váltott képeket a Washington Football Team elnökével, Bruce Allennel.

A hírek szerint Jon Gruden több NFL-vezetőnek, edzőnek, újságírónak is szentelt néhány “kedves” szót.

A vezetőedző a lebukását is a fővárosi klubnak köszönhette, hiszen az NFL eredetileg a Washingtonnal és az ottani munkahelyi kultúrával kapcsolatban nyomozott, és bő 650 ezer email között találta meg Gruden és Allen korábbi levélváltásait.

Az eddigi vezetőedző helyét átmenetileg segítője, Rich Bisaccia veszi át a 3/2-es győzelmi mutatóval álló csapatnál. Gruden – aki 1998 és 2002 között már volt a Raiders edzője, majd 2002 és 2008 között a Tampa Bay Buccaneerst irányította – 2018-ban tért vissza a Las Vegas-i alakulat kispadjára, amely élén utóbbi időszakában folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, és 22 győzelem mellett 31 alkalommal kapott ki.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek