Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megvan a végső ítélet, 11 meccses eltiltást kapott a 25 nő által szexuális zaklatással megvádolt NFL-irányító

NFL

Megvan a végső ítélet, 11 meccses eltiltást kapott a 25 nő által szexuális zaklatással megvádolt NFL-irányító

m4sport.hu/MTI
Az NFL csütörtök délutáni közleménye szerint a liga 11 mérkőzéses eltiltást szabott ki Deshaun Watsonra, a Cleveland Browns irányítójára.

 

A 26 éves játékos az egész tavalyi szezont kihagyta, mivel 25 nő polgári peres eljárást indított ellene szexuális zaklatás és a masszázskezelések alatt nem megfelelő magatartása miatt. Deshaun Watson azóta a legtöbb vádlójával már megállapodott.

Az NFL és a játékosszakszervezet által kijelölt független bíró augusztus elején úgy határozott, a játékost 6 mérkőzésről tiltja el, Watson azonban nem örülhetett sokáig, a liga ugyanis már másnap jelezte, fellebbezni fog, s újravizsgálja az ügyet.

Ez végül mintegy két hétig tartott, csütörtökön az NFL hivatalos közleményben jelentette be, hogy megvan a végleges döntés, ez alapján Deshaun Watsont 11 összecsapásról meszelték el, az irányítóra emellett 5 millió dolláros pénzbüntetést is kiszabtak.

Watson a 2017-es drafton került a ligába, azóta posztján a legjobbak között volt az NFL-ben, a botrányt megelőző szezonban éppen vele kezdte volna el tervezni jövőjét a Houston Texans, amely akkor négy évre szóló 156 millió dolláros szerződést kötött vele.

A texasiak végül az idei holtszezonban három első-, egy harmadik- és két negyedik körös választási jogért elcserélték a Cleveland Brownshoz, ahol rögtön kapott egy öt évre szóló 230 millió dolláros, teljes egészében garantált szerződést.

Watson hiányában a Browns Jacoby Brissett-tel kezdi az idényt, eltiltását követően a sztár a tizenharmadik játékhéten épp előző együttese, a Houston ellen mutatkozhat be új csapatában.

 

Borítókép: Deshaun Watson (Fotó: EPA/Larry W. Smith)
NFL

További tartalmak