Musorujsag
Élő Eredmények

Sallói a Chiefsnek, Gazdag az Eaglesnek szurkol a Super Bowlon – kihívták egymást és még adományoznak is

Sallói a Chiefsnek, Gazdag az Eaglesnek szurkol a Super Bowlon – kihívták egymást és még adományoznak is

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott Egyesült Amerikában játszó légiósai, Sallói Dániel és Gazdag Dániel is közelről figyeli az amerikaifutball történéseit és a magyar idő szerint hétfő hajnalban kezdődő Super Bowl eseményeit is. Arról nem is beszélve, hogy az NFL döntőjében Sallói és Gazdag városának csapatai, a kansasi Chiefs és philadelphiai Eagles érdekelt.

Sallói a 2020-as Super Bowl előtt azt írta Patrick Mahomesnak, hozza haza Kansas Citybe a Vince Lombardi-trófeát, de korábban már többször üzentek egymásnak a Twitteren.

„Most még nem írtam neki. Gondolkoztam, hogy írok, de ilyenkor mindig nehéz, mert nem akarjuk zavarni a másikat, de nagyon örülök neki, hogy ismét a döntőben vannak. Azért ez elképesztő teljesítmény. Számomra különlegesebb az egész, hogy ismerjük egymást, nagyon szurkolok neki” – mondta Sallói a Nemzeti Sporthíradónak.

Sallói elmesélte, egy NBA-meccsen találkoztak először a Kansas irányítójával: „mondták nekem, hogy ő itt Patrick Mahomes, ő lesz a Chiefs kezdő irányítója, mutatkozzak be neki, hátha összehaverkodunk. Úgyhogy így is tettem, bemutatkoztam. Akkor még nem ismertem, de igazából senki sem. A következő szezonban pedig olyan évet futott, hogy egyből sztár lett a ligában, majd a következő évben megnyerte a Super Bowlt. Eszméletlen mázli, hogy akkor találkoztam vele, amikor még nem volt ekkora státusza”.

„Nagyon örülnék neki, ha a Chiefs megnyerné. Idén először vagyok bérletes a stadionban, örülnék, ha az első bérletes évemben megnyernék a Super Bowlt. Ráadásul a Philadelphia ellen játszunk, szóval tudnék írogatni a Gazdinak (Gazdag Dánielnek) egy kicsit” – fogalmazott Sallói, és természetesen a két magyar válogatott játékos közt elindult egy párbeszéd csapataik közösségi felületein.

Sallói elmondása alapján sokat változott a kansasi lakosok NFL-hez való hozzáállása.

„Népszerű volt a sportág, de nem ennyire. A Super Bowl megnyerése óta, és így, hogy minden évben favoritok, egyértelműen ez lett a legnagyobb sport a városban. Mi is bérletesek vagyunk, megyünk a meccsekre, amikor csak tudunk. Kíváncsi vagyok, a Gazdi mit fog szólni, mert az, amikor egy olyan városban élsz, ahol a csapat eljut a nagydöntőig, az annyira felturbózza az egész várost… Biztos vagyok benne, hogy neki is egy hatalmas élmény lesz. Nálunk ez már így megy az elmúlt négy-öt évben, ennek pedig nagyon örülök” – mondta.

Gazdag Dániel csapatával, a Philadelphia Unionnal Floridában edzőtáborozik, de az NFC főcsoportdöntőjét élőben nézhette, mert épp pihenőjüket töltötték, így már a meccs reggelén kiment a stadionhoz.

„Nagy élmény volt élőben nézni a főcsoportdöntőt és elmondhatom, hogy az egész város megmozdult. Csapattársakkal, barátokkal mentünk ki. Ez volt az első ilyen élményem. Bár meccsen már voltam korábban, ez volt az első alkalom, hogy reggel kimentem és ott voltam a stadion körül, ahogy az amerikai emberek szokták csinálni. Ettünk ittunk, aztán bementünk és megnéztük a meccset, majd a városba mentünk, ahol több tízezer ember ünnepelt az utcán. Nagyon örültek, hogy bejutottak a Super Bowlra, de nagy élmény volt nekem is. Biztos vagyok benne, hogy most is mindenki készül már vasárnapi meccsre” – mondta Gazdag.

Az 57. Super Bowl magyar idő szerint hétfő hajnali fél 1-kor kezdődik. (Fotó: MTI/EPA/CAROLINE BREHMAN)

Gazdag sokkal jobban követi az NFL történéseit. Nézhető időpontban vannak számára a meccsek és jobban meg is fogta, mint tévén keresztül. Közeli távolságban van, ki tud menni a meccsre, látja testközelből a játékosokat, így magával ragadta a sportág hangulata. Ráadásul üzeneteket is küldenek egymásnak a különböző sportágak Philadelphiai játékosai.

„Amikor mi játszottuk az MLS-döntőt, akkor Eagles-játékosok posztoltak a meccs előtt és szurkoltak nekünk. Ez fordítva is igaz, de a kosárlabdázók is szoktak tartalmat megosztani szinte mindenkiről. Nagyobb visszhangot kapott, hogy a városi profi csapatok közül hárman is nagyon jól szerepeltünk. A Phillies, a baseball-csapat is nagydöntőt játszott, ahogy mi is. Sajnos ők is elveszítették, reméljük az Eagles megnyeri a döntőjét vasárnap. A 76ers kosárcsapata később lesz érdekelt a playoffban, de jól állnak és biztos vagyok benne, hogy ott lesznek a végelszámolásnál” – mondta Gazdag.

A labdarúgók, a Philadelphia Union teljes csapata és edzői stábja az edzőtábor helyszínén elmennek majd egy étterembe és együtt nézik a Super Bowlt.

„A csapatból nem lesz olyan, aki a döntőben ne a Philadelphiának szurkolna. Akad olyan, aki más csapatnak szurkol alapból, de ez most más. Nekem az Eagles lett a kedvenc csapatom, hogy a városban élünk és azóta kezdtem le jobban követni az NFL-t mióta kint vagyunk. Nekem ők azok, akik a legjobban tetszenek, ezáltal nekik szurkolok. Óriási hagyománya van az Egyesült Államokban az amerikaifocinak. Szinte két hete mindenki várja a meccset, a tévében minden erről szól, készülnek rá az emberek, erről beszélnek. Biztos vagyok benne, hogy jó meccset játszanak majd a csapatok és egy jó döntőt fogunk látni” – vélekedett Gazdag, aki gólt szerzett az MLS döntőjében, valamint a liga álomcsapatába is bekerült.

Gazdag és Sallói csapataik Instagram oldalán is üzentek egymásnak, mondhatni fogadtak is a győztesre és adományoznak 100 dollárt is:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Philadelphia Union (@philaunion) által megosztott bejegyzés

Sallói válasza:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sporting Kansas City (@sportingkc) által megosztott bejegyzés

Az eddigi Super Bowlok győztesei:
1967: Green Bay Packers
1968: Green Bay Packers
1969: New York Jets
1970: Kansas City Chiefs
1971: Baltimore Colts
1972: Dallas Cowboys
1973: Miami Dolphins
1974: Miami Dolphins
1975: Pittsburgh Steelers
1976: Pittsburgh Steelers
1977: Oakland Raiders
1978: Dallas Cowboys
1979: Pittsburgh Steelers
1980: Pittsburgh Steelers
1981: Oakland Raiders
1982: San Francisco 49ers
1983: Washington Redskins
1984: Los Angeles Raiders
1985: San Francisco 49ers
1986: Chicago Bears
1987: New York Giants
1988: Washington Redskins
1989: San Francisco 49ers
1990: San Francisco 49ers
1991: New York Giants
1992: Washington Redskins
1993: Dallas Cowboys
1994: Dallas Cowboys
1995: San Francisco 49ers
1996: Dallas Cowboys
1997: Green Bay Packers
1998: Denver Broncos
1999: Denver Broncos
2000: St. Louis Rams
2001: Baltimore Ravens
2002: New England Patriots
2003: Tampa Bay Buccaneers
2004: New England Patriots
2005: New England Patriots
2006: Pittsburgh Steelers
2007: Indianapolis Colts
2008: New York Giants
2009: Pittsburgh Steelers
2010: New Orleans Saints
2011: Green Bay Packers
2012: New York Giants
2013: Baltimore Ravens
2014: Seattle Seahawks
2015: New England Patriots
2016: Denver Broncos
2017: New England Patriots
2018: Philadelphia Eagles
2019: New England Patriots
2020: Kansas City Chiefs
2021: Tampa Bay Buccaneers
2022: Los Angeles Rams

Az összesített rangsor:
6 győzelem: Steelers, Patriots
5: Cowboys, 49ers
4: Packers, Giants
3: Broncos, Raiders, Washington
2: Ravens, Dolphins, Colts, Chiefs, Buccaneers, Rams
1: Seahawks, Bears, Jets, Saints, Eagles

További tartalmak