Musorujsag
Élő Eredmények

255 milliós rekordszerződés, már nem Aaron Rodgers az NFL történetének legjobban fizetett játékosa

255 milliós rekordszerződés, már nem Aaron Rodgers az NFL történetének legjobban fizetett játékosa

m4sport.hu
Az NFL-ben szereplő Philadephia Eagles meghosszabbította Jalen Hurts szerződését.

 

A 24 esztendős irányító megaszerződése némileg váratlan, hisz Jalen Hurts eddig mindössze két szezont húzott le a profi ligában kezdőként, igaz, a 2022-es kiírásban remekül teljesített (3701 passzolt yardja mellett kiosztott 22 TD-passzt is, valamint futott 760 yardot és 13 touchdownt).

Ahogy Hurts, úgy csapata, a Philadelphia Eagles is nagyszerűen teljesített az előző szezonban, hiszen a Sasok egészen a Super Bowlig meneteltek, igaz, ott 38–35-re kikaptak a Patrick Mahomes vezette Kansas City Chiefstől.

A tehetséges quarterback újoncszerződése 2024-ben járt volna le, de a Philly nem várta ki, hogy sztárja szabadügynökké váljon, s hétfőn új, öt évre szóló 255 millió dolláros megállapodást írtak alá a felek, Hurts ebből az összegből 179 milliót ráadásul garantáltan meg is kap majd.

Az évi 51 milliós átlag azt jelenti, hogy immár Jalen Hurts az NFL történetének legjobban fizetett játékosa – eddig ezt a listát a Green Bay Packerst várhatóan elhagyó Aaron Rodgers vezette, aki idényenként 50.3 milliót vághat zsebre.

 

Borítókép: EPA/CAROLINE BREHMAN

További tartalmak