Musorujsag
Élő Eredmények

Különleges helyszínen mutatkozott be az ifjúsági ökölvívó-válogatott

m4sport.hu/M4 Sport
Bő egy héttel a Duna Arénában rendezendő ifjúsági ökölvívó-világbajnokság előtt, különleges helyszínen mutatkozott be a magyar keretet.
magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott (Fotó: boxing.hu) (Fotó: boxing.hu)

Az Aquaworld Resortban megtartott sajtóeseményen tizennyolc magyar tehetség lépett a kötelek közé, a családi boksznapon azonban szó sem volt vérre menő küzdelemről.

A rendezvényen ott volt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Erdei Zsolt, aki a jövő olimpikonjait látja a fiatalokban.

„A 2024-es párizsi olimpián már biztos, hogy ezek a srácok lesznek a magyar keret meghatározó tagjai” – mondta az olimpiai bronzérmes és világbajnok sportoló.

„Legszívesebben az egész csapatot felsorolnám , de aki már letett valamit az asztalra, az Bernáth Attila, aki tavaly Eb-ezüstérmes lett, idén áprilisban pedig meg is nyerte az Európa-bajnokságot” – nyilatkozta Balzsay Károly férfi szövetségi kapitány, aki korábban megszerezte a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki övét.

A női válogatott szövetségi kapitánya, Kovács Mária szerint a keret nagyszerűen összehangolódott a vb-t megelőző egy hónapos nemzetközi edzőtáborban.

A kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok ökölvívó abban bízik, a hazai pálya és a különleges helyszín meg több erőt ad majd a sportág magyar reménységeinek, akik Erdei Zsolt szerint több érmet is szerezhetnek.

Az ifjúsági világbajnokságot augusztus 21. és 31. között rendezik a Duna Arénában, a vb-t az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A magyar keret:
Nők:

Vitál Dominika (48 kg), Lakotár Hanna (51 kg), Kondákor Emília (54 kg), Matesz Viktória (57 kg), Hámori Luca (60 kg), Villás Vera (64 kg), Ambrus Viktória (69 kg), Petrovics Gabriella (75 kg), Szinta Major Barbara (81 kg)

Férfiak:
Bernáth Attila (49 kg), Borsos Tamás (52 kg), Ángyán József (56 kg), Orbán Adrián (60 kg), Danyi Dániel (64 kg), Barbosu Tibor (69 kg), Kóczián Dávid (75 kg), Egervári Richárd (81 kg), Fehér Koppány (+91 kg)

További tartalmak