Nincs már versenyben magyar bokszoló az Európa Játékokon

A 69 kilós Budai Vivien vereséget szenvedett szerdán a Minszkben zajló Európa Játékok ökölvívó tornáján, melyben így nem maradt magyar versenyző.

Budai Vivien a 2019-es Európa Játékokon (Fotó: MTI/Kovács Tamás) Budai Vivien a 2019-es Európa Játékokon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)A 20 éves magyar sportoló hétfőn az azeri Marijam Jabrajilovával szemben magabiztos győzelemmel kezdett, de a nyolc között nem tudta megismételni a teljesítményét Nadine Apetz ellen. Német riválisa könnyedén használta ki, hogy hosszabb a karja, Budai nem találta a megfelelő ütéstávolságot, amikor belépett, Apetz rendre jó ütemben tudott közbeszúrni.

A második három percben valamelyest aktívabb volt Budai, de a kétszeres világbajnoki bronzérmes ellenfele a hajrában ismét felülkerekedett, több pontos ütést vitt be a magyar fejére, aki beugrásokkal próbálta áttörni Apetz védekezését.

Az utolsó, harmadik menetre láthatóan elfáradt Budai, így a rutinos, 33 éves német ökölvívó könnyedén nyerte meg ezt a felvonást is. Az öt pontozó mindegyike mindhárom menetben jobbnak látta a németet.