Musorujsag
Élő Eredmények

Nincs már magyar versenyben az ökölvívó vb-n

Nincs már magyar versenyben az ökölvívó vb-n

MTI
A hatfős magyar válogatott tagjai összesen négy mérkőzést nyertek a tornán.

Gálos Roland kikapott a nyolcaddöntőben, így kiesett az 57 kilogrammosok súlycsoportjában kedden a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.

A bajaiak versenyzőjének taktikája egyértelmű volt az esélyesebb mongol Tsendbaatar Erdenebat elleni találkozón: a menetek elején várta, hogy riválisa támadjon, ő pedig a támadások második felében igyekezett több ütést bevinni.

A taktika a második felvonásban működött leghatékonyabban, Gálos ekkor több jó kombinációt is bemutatott, de nagy fölényt ekkor sem tudott kialakítani.

A harmadik menet gyakorlatilag eseménytelenül telt, Erdenebat szinte csak arra ügyelt, hogy a magyar ne üsse ki, és mivel elképzelését eredményesen valósította meg, egyhangú (5-0-s) pontozásos győzelemmel negyeddöntőbe jutott.

Kedden ezt megelőzően Hámori Ádám is búcsúzott, ő is egyhangú pontozással kapott ki az ecuadori Julio Cesar Castillo Torrestől.

Gálos vereségével az utolsó magyar öklöző is kiesett a világbajnokságon, a hatfős válogatott tagjai összesen négy mérkőzést nyertek.

További tartalmak