Musorujsag
Élő Eredmények

Leállítják Londonban az ökölvívó olimpiai kvalifikációs tornát

Leállítják Londonban az ökölvívó olimpiai kvalifikációs tornát

MTI
Keddtől leállítják a londoni európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornát az új koronavírus-járvány terjedése miatt.

Az esemény szervezői hétfőn azt közölték, hogy az esti programot még megrendezik, amelyben Gálos Roland (57 kg)  a nyolc közé jutásért és ezzel az olimpiai kvótáért csatázik, majd kedden már nem kerül sor mérkőzésekre.

Az 52 kilogrammban szereplő Szaka István nem szerzett kvótát hétfőn este a londoni európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, mivel látványos meccsen kikapott az ír Brendan Irvine-tól.

A közleményben a sportolók és edzőik egészségével, illetve a jelenleg gyorsan változó helyzettel indokolták a döntést. Utóbbival kapcsolatban konkrétumként az egyre több ország által bevezetett repülési korlátozásokat említették, ugyanis szeretnék biztosítani, hogy a több mint hatvan országból érkezett résztvevő haza tudjon jutni.

A viadal szombaton rajtolt és a tervek szerint jövő hét keddig tartott volna. Hétvégén még nézők is bemehettek az eseményre, majd a hétfői programot már zárt kapussá nyilvánították a szervezők.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogyan a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára, összesen 77 ötkarikás indulási jog talált volna gazdára. A brit fővárosban hét férfi és öt női bokszolóval szerepelt a magyar csapat.

A közleményből az is kiderült, hogy minden más május előtti kvalifikációs viadalt is elhalasztottak a sportágban.

További tartalmak