Musorujsag
Élő Eredmények

Fertőzés nélkül megúszták a magyarok a londoni olimpiai kvalifikációs tornát

Fertőzés nélkül megúszták a magyarok a londoni olimpiai kvalifikációs tornát

MTI
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének tájékoztatása szerint nincs beteg magyar sportoló, illetve csapattag azok között, akik részt vettek a másfél hete félbeszakított londoni olimpiai kvalifikációs tornán.

Bajkai István az M1 Aktuális csatornának adott telefonos interjúban elmondta, hogy a küldöttség tagjait a múlt hétfőn beszüntetett viadalról a lehető leggyorsabban hazautaztatták, s azóta valamennyien önkéntes házi karanténban tartózkodnak.

A sportvezető jelezte, hogy tesztet nem végeztek el az érintetteken, viszont mindenki egészségesnek tűnik, és a vírus lappangási ideje miatt, illetve az ajánlásoknak megfelelően a karantént mindenki tartja jelenleg is.

Az európai kvalifikációs versenyt március 14-én annak ellenére kezdték el a brit fővárosban, hogy akkorra már szinte minden jelentős sporteseményt töröltek, vagy elhalasztottak Európában. Az első két napon még a nézők sem voltak kizárva, majd a hétfői, harmadik napon előbb zárt kapussá nyilvánították az eseményt, a keddi naptól pedig félbeszakították. A viadalon Európa szinte valamennyi országa képviseltette magát, ezen a héten pedig kiderült, hogy három török és három horvát csapattag is megfertőződött.

Bajkai István tájékoztatása szerint a magyarok minden szükséges óvintézkedést megtettek a helyszínen, azért, hogy a lehető legkisebb legyen a fertőződés veszélye. A sportolók nem hagyhatták el a szállodát és idejük nagy részét a szobájukban töltötték, csak a verseny helyszínére utaztak át együtt, s onnan egyenesen a hotelbe mentek vissza, így pedig horvát és török bokszolókkal sem érintkeztek.

Az elnök úgy véli, helyesebb lett volna, ha még a rajt előtt elhalasztják a viadalt, az így kialakult helyzetben viszont szerinte innen kell befejezni a már elkezdett versenyt.

Londonban a három nap elég volt arra, hogy Magyarország kvótát szerezzen: az 57 kilogrammban szereplő Gálos Roland ugyanis két győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé, ami tokiói indulási jogot ér.

A tokiói játékokat kedden halasztották el idén nyárról a jövő évre a világjárvány miatt.

További tartalmak