Musorujsag
Élő Eredmények

Gálos Roland szerint meglehet az érem az olimpián

M4 Sport
Éremesélyesnek érzi magát a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián Gálos Roland, aki jelenleg egyedüli magyar ökölvívóként rendelkezik kvótával.

Az 57 kilogrammos súlycsoportban szereplő Gálos a koronavírus-járvány miatt félbeszakított londoni kvalifikációs tornán harcolta ki két győzelemmel a tokiói indulás jogát.

„Megígértem a feleségemnek és a családnak, hogy nem fogok kvóta nélkül hazajönni” – mondta az M4 Sportnak a 24 éves ökölvívó, aki úgy véli, az olimpián is felérhet a dobogóra. „A súlycsoportomban 28-an lehetünk az olimpián. Ha jó sorsolást fogok ki és mondjuk nem kell megbokszolnom a tizenhat közé jutásért, és két olyan emberrel kell bokszolnom, akiket már megvertem, akkor szerintem egy érem is meglehet, ezért fogok harcolni. Gyerekkori álmom teljesült azzal, hogy kijutottam az olimpiára. Azt is szerettem volna, hogy olimpiai bajnok legyek, de egy bronzéremnek is nagyon örülnék.”

Gálos Roland hozzátette, ha nem lenne kényszerszabadságon a koronavírus-járvány miatt, akkor valószínűleg most edzőtáborozna, így viszont az elmúlt napokban a hamarosan megszülető kisbabájuk leendő szobáját készítik elő, hétfőn pedig megkezdte az edzésmunkát is édesapja bajai edzőtermében. „Folyamatosan szinten tudom tartani magam, apával mostantól minden nap megyünk be.”

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak