Kovács István: Elcsodálkoztam rajta, mennyire élveztem az ökölvívást Atlantában

A barcelonai olimpia után rendkívül csalódottan utazott haza, majd Atlantában megvalósította álmait, olimpiai bajnoki címet szerzett Kovács Kokó István. Az M4 Sport műsorvezetője elmondta, habár "nagyképűen hangzik, de nagyon jól állt nekem az ökölvívás".

"Barcelona nagyon fájt, most megnézve is, mert jó formában voltam, úgy utaztam ki, hogy papíron járt volna az aranyérem - árulta el Kovács Kokó István az M4 Sport műsorvezetője, aki lehetőségeihez mérten igyekezett visszanézni olimpiai meccseit. - Összerogytam az olimpia súlyától és talán ennek is volt köszönhető, hogy formán kívül bokszoltam az elődöntőben. Viszont ez hozzásegített ahhoz, hogy egy kemény négyéves munka után Atlantába úgy érkeztem, hogy végül olimpiai bajnok lettem."

A 49 éves bokszoló elmondta, nagyon jó volt visszanézni az atlantai játékokat, olyan érzése volt, mintha az egész ország figyelné, rengeteg telefont kapott közben. "Úgy tudtam visszanézni a meccset, hogy Öcsi bácsival online beszélgettünk közben, egymás mellett ülve néztük, mi történik a szorítóban." Hozzátette, egy sportolónak nagyon jó érzés, hogy nem felejtik el és ennyi idő után is ugyanolyan kíváncsiak rá.

"Én is másként éltem meg a 24 évvel ezelőtt történteket, teljesen más a tévén nézni, mint bármelyik videomegosztó portálon. Most csodálkoztam el rajta, amit valószínűleg akkor éreztem is, hogy mennyire élveztem a bunyót. Nekem az ökölvívás, mennyire jól állt. Hogy mennyire odavaló voltam a szorítóba, az most nekem teljesen átjött."

Kovács István elárulta, hogy a tervezett sörözés nem jött össze a döntő után, azonban a másnap délelőttöt Szántó Imrével kettesben töltötte, átbeszélték a történteket, akkor ülepedtek le benne az előző nap történtek.

Az M4 Sporton hétköznap és szombat esténként látható a magyar olimpiai sikereket felidéző sorozatunk.

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva tekintheti meg.