Szellő Imre: „Nekiálltam és püföltem a zsákot húsz-huszonöt percig”

Nem tudja megmondani, az ökölvívók mikor hallhatják újra a bevonulózenéket – kezdte nyilatkozatát Szellő Imre, aki célba vehetné az olimpiát, de igazságosabbnak érzi, ha azt segítheti, akinek nagyobb az esélye kvótát szerezni, és inkább a profi vonalon maradna, amelytől nem tántorította el októberi veresége.

Az M4 Sport megkeresésére elárulta, a járvány miatti leállás alatt szerencsés helyzetben volt, mert otthonában meg tudta oldani az edzéseket. „Fel van szerelve egy bokszzsák, be van állítva egy szobabicikli, tudok kicsit kardiozgatni, kicsit súlyzózgatni. Nem mondom, hogy mindennap, de hetente két-három edzést letudtam. Volt amikor kicsit erősíteni volt kedvem, volt amikor abszolút kötetlenül nekiálltam és püföltem a zsákot húsz-huszonöt percig” – írta körül, hogyan tartotta a kondiját, amiben még jól is jött, hogy közben a szülei házának felújításában is segédkezik.

És maradt ideje átgondolni, mit rontott el októberben a WTA világbajnoki címmeccsen, amely profik közti veretlenségét is elveszítette. Belátja, nem tartott be minden edzői utasítást, így hiába vezetett a pontozóknál, miután az ötödik menetben padlóra került vissza akart vágni, pedig a sarokban Bertók Róbert figyelmeztette, óvakodjon ettől. Így saját késébe futott bele.

Ettől függetlenül nem gondolkodik a visszavonuláson, pár jó év még állhat előtte. És akár egy olimpia is.

Pekingben már részt vehetett egyszer a játékokon, azt követően azonban a londoniról egy bírói ítélet miatt lemaradt, ami kedvét szegte az amatőr léttől, így Rióban, amikor már profik előtt is nyitva állt a a lehetőség, meg sem próbált kvalifikálni. Tokiót célba vehetné, de sérülése távol tartotta a hazai versenyektől, és igazságtalannak tartaná kihívni a súlycsoportjában az amatőrök közt jeleskedő Hámori Ádámot. „Ha segítség kell, itt vagyunk, befoghatók vagyunk, ha kesztyűzésre vagy bármire szüksége van. Úgy gondolom, jelen esetben nagyobb esélye lehet a kijutásra” – jelezte, hogy a magyar ökölvívás érdekeit szem előtt tartva vetné latba a tapasztalatát, akár a jó kesztyűpartner szerepét is elvállalná, és inkább a profi pályafutására koncentrálna.

A járvány előtt körvonalazódó tervek füstbe mentek. Visszavágyik már a szorító világába, mert az állóképességét ugyan megőrizte, de a kesztyűzések adják meg a lehetőségét, hogy felkészüljön a következő megmérettetésre.

 
A teljes beszélgetés a videóra kattintva tekinthető meg: