Musorujsag
Élő Eredmények

Roy Jones elfogadta Tyson kihívását

mti
A volt nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok Mike Tyson várhatóan a korábban öt súlycsoportban is vb-övet szerző Roy Jones ellen lép szorítóba szeptemberben.

Az 54 éves amerikai és 50 esztendős honfitársa, az orosz állampolgársággal is rendelkező Jones meccsének nyélbe ütéséről utóbbi nyilatkozott a moszkvai Szport Ekszpressznek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök (jobbról) állampolgárságot adott Roy Jonesnak (MTI/EPA/Pool/Ria Novosztiy/Kreml/Alekszej Nyikolszkij)

„Mike igazi legenda, aki engem választott ellenfélnek, a kihívásra pedig nem mondhattam nemet. Már nem terveztem visszatérést, s újabb ringfellépést, de ilyen lehetőséget elmulasztani egyenesen őrültség lett volna” – mondta az orosz sportújságnak Jones.

A két veterán klasszis meccsét nyolcmenetesre tervezik, és valahol az Egyesült Államokban bonyolítják le a tervek szerint szeptemberben. Pályafutásuk során egyszer közel jártak ahhoz, hogy megütközzenek a ringben, de akkor semmi sem lett mérkőzésükből.

A visszatérését áprilisban bejelentő Tyson, aki 2005-ben bokszolt utoljára, profiként ötven győzelmet aratott, és hatszor maradt alul. A karrierjét 2018-ban befejező Jones a hivatásosok között 66-szor nyert, és kilenc vereséget szenvedett.

További tartalmak