Musorujsag
Élő Eredmények

Saúl Álvarez legyőzte Billy Joe Saunderst, aki még kórházba is került

Saúl Álvarez legyőzte Billy Joe Saunderst, aki még kórházba is került

MTI
Kórházban kötött ki a brit Billy Joe Saunders, miután technikai K.O.-val kikapott a mexikói Saúl Álvareztől a profi ökölvívók nagyközépsúlyban vívott világbajnoki címegyesítő mérkőzésén, amelyet szombat éjjel rendeztek az Egyesült Államokban.

 

A Texas állambeli Arlington adott otthon a csatának, amelynek tétje három vb-öv volt: Álvarez a Boksz Világtanácsnál (WBC) és a Boksz Világszövetségnél (WBA) őrzött titulusát tette kockára, míg Saunders a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnokaként érkezett az összecsapásra.

A meccs a nyolcadik menetben ért véget: az addig is jobban álló és eleve esélyesebb mexikói egyik ütése nyomán a ringorvos nem engedte tovább bokszolni a brit öklözőt, így a bíró technikai kiütést hirdetett. Saunderst később kórházba szállították, a vizsgálatok során kiderült, hogy arccsonttörést szenvedett.

A 30 esztendős Álvarez, aki a súlycsoportoktól független abszolút világrangsorban a jelen legjobbjának számít, profi pályafutásának 56. győzelmét aratta két döntetlen és egy vereség mellett, míg a 31 éves Saunders 30 nyertes meccs után először kapott ki.

Borítókép: EPA/ED MULHOLLAND

További tartalmak