Musorujsag
Élő Eredmények
×

A szegedi gyermekonkológiának adta a teljes meccspénzt a WBC-bajnok Magyar Kinga

A szegedi gyermekonkológiának adta a teljes meccspénzt a WBC-bajnok Magyar Kinga

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
Az ökölvívó Magyar Kinga szeptember 3-án a budapesti Folyondár sportcsarnokban lépett szorítóba a WBC nagyváltósúlyú Fracophone címéért a szerb Olja Kljajic ellen. A mérkőzés után pedig hatalmas hőstettet követett el – tudta meg a sportolónő edzőjétől, Simon Zsolttól a szeged365.hu.

Az amatőr Magyar bajnok és profi Európa bajnok ökölvívónő, Magyar Kinga a New School Promotion által rendezett bokszgálán húzott kesztyűt szeptember 3-án, és esélyt sem adott szerb ellenfelének, Olja Kljajicnak. A szegedi hölgy végig hatalmas fölényben bokszolt, az első menetben egyértelműen dominált, Kljajic nem találta a ritmust. A második menet után pedig úgy tűnt, hogy ez a mérkőzés nem fog végigmenni. Magyar ellentmondást nem tűrően bunyózott a harmadik menetben is – a szerb hölgy nem tudott érvényesülni és a negyedik menet végére már alig állt a lábán, edzője pedig nem engedte ki őt a folytatásra, feladta a küzdelmet.

Magyar 10 mérkőzéses veretlenségi sorozatban van és most azt is bizonyította, hogy hatalmas szíve van: a mérkőzésből befolyt teljes összeget az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályának ajánlotta fel.

“Kinga úgy gondolja, hogy az igazi bajnokok odabent, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályán harcolnak, nem a ringben” – fogalmazott Simon Zsolt, a szegedi ökölvívó edzője a szeged365.hu-nak.

Borítókép: Facebook/Magyar Kinga Sportolói Oldal

További tartalmak