Musorujsag
Élő Eredmények

Anthony Joshuát letaszította trónjáról ukrán kihívója

Anthony Joshuát letaszította trónjáról ukrán kihívója

mti
Az ukrán Olekszandr Uszik egyhangú pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát a szombat este Londonban rendezett profi ökölvívómérkőzésen, amelynek tétje a nehézsúly világbajnoki címe volt négy nemzetközi szervezetnél, a WBO-nál, a WBA-nél, az IBF-nél és az IBO-nál.

A profiboksz.hu beszámolója szerint a két klasszis a várakozásoknál is színvonalasabb, izgalmasabb összecsapást vívott a Tottenham Hotspur labdarúgó-stadionjában.

A találkozó első fele egyértelműen a veretlen ukrán kihívó elképzelései szerint alakult, miután a fordított alapállású Uszik sokat mozogva, gyors és váratlan ütéseket indítva némileg meglepte Joshuát. Utóbbi nehezen találta a ritmust, vagy kivárásra játszott, de a meccs közepén magára talált. Uszik a harmadik után a hetedik menetben is megrendítette ellenfelét, majd a hajrában mindketten megsérültek, de folytatni tudták az összecsapást.

A 12. menet nagy izgalmakat tartogatott, és Usziknak sikerült jobban, mivel támadásba lendült, és az utolsó másodpercekben a kötelekhez szorította Joshuát.

PROFI GÁLA, LONDON (TOTTENHAM HOTSPUR STADION)
Nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés:
Anthony Joshua (brit)–Olekszandr Uszik (ukrán) 112:117, 112:116, 113:115

A legyőzött riválisánál kilenc kilóval könnyebb, nyolc centivel alacsonyabb és három évvel idősebb ukrán mind a 19 meccsét megnyerte profi pályafutása során – 13-at kiütéssel -, Joshuának 24 győzelem mellett ez volt a második veresége.

A hírek szerint a szerződések alapján várható egy visszavágó a két kiváló bokszoló között.

Borítókép: EPA/NEIL HALL

További tartalmak