Musorujsag
Élő Eredmények
×

Manny Pacquiao hivatalosan is bejelentette a visszavonulását

Manny Pacquiao hivatalosan is bejelentette a visszavonulását

m4sport.hu | Határ Dávid
Manny Pacquiao szerdán a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy 42 éves korában visszavonul a profi ökölvívástól.

„Miközben szögre akasztom a bokszkesztyűmet, szeretnék köszönetet mondani az egész világnak, különösen a filippínók, hogy támogatták Manny Pacquiaót. Viszlát, ökölvívás! – mondta Pacquiao a Facebook-oldalán közzétett 14 perces videóban. – Nehéz elfogadnom, hogy ökölvívó pályafutásom a végéhez ért. Ma bejelentem, hogy visszavonulok.”

A Fülöp-szigeteki bokszlegenda nyolc különböző súlycsoportban összesen 12 bajnoki címet nyert. A négy nagy bokszvilágszervezet (WBA, WBC, IBF, WBO) eseményein összesen kilenc világbajnoki címet szerzett. A 26 éves profi pályafutása alatt összesen 72-szer lépett a ringbe, 62-szer nyert (39-szer kiütéssel, 23-szor pontozással), nyolcszor kapott ki és mindössze két összecsapásán nem született döntés.

A visszavonulásról már korábban is lehetett hallani, mivel a politikában eddig is érdekelt Pacquiao nemrég elfogadta a pártja felkérését, hogy 2022-ben induljon az elnöki posztért a Fülöp-szigeteken.

Borítókép: EPA/DAVE HUNT

További tartalmak