Musorujsag
Élő Eredmények
×

A szövetségi kapitány szerint benne van az érem a magyar csapatban az ökölvívó-Eb-n

A szövetségi kapitány szerint benne van az érem a magyar csapatban az ökölvívó-Eb-n

MTI
Az éremszerzés reményében utazik el a hétfőn kezdődő férfi ökölvívó Európa-bajnokságra a kilencfős magyar válogatott, amely hétéves rossz sorozatot törne meg Jerevánban.

„Nagyon bízom az éremszerzésben, ami benne is van a csapatban” – jelentette ki pénteken az MTI-nek Bertók Róbert szakvezető, hozzátéve, hogy 2015-ben volt legutóbb magyar dobogós kontinensviadalon, és szeretnék megtörni az azóta tartó rossz szériát.

A szakember annak ellenére is képesnek tartja a csapatot a cél elérésére, hogy a felkészülés során három meghatározó bokszoló, Kovács Pál (80 kg), Baracsi Dániel (92 kg) és Kiss Levente (+92 kg) is kidőlt sérülés miatt.

„Jól sikerült a felkészülés, ezért bízom benne, hogy mindannyian jó teljesítményt nyújtanak majd. Az éremszerzésre legesélyesebb az 51 kilogrammban Bernáth Attila, 54 kilóban Virbán Gábor és a 63,5 kilósok között szereplő Kovács Richárd lehet, de mint mondtam, a többiekben is benne van a jó eredmény” – jegyezte meg a kapitány.

A csapat hosszú, összességében kilenchetes közvetlen felkészülésen van túl. A bokszolók idén a brazil, a román, az osztrák és a horvát válogatott tagjaival is tudtak kesztyűzni, amit a kapitány nagyon hasznosnak nevezett, a megfelelő felkészülést pedig nemzetközi tornák is segítették. Az Eb-t megelőző utolsó két hétben Tatán tréningezett a csapat, az utolsó előtti héten még bő kerettel, ezen a héten pedig már csak az utazók edzettek együtt.

A magyar válogatott szombaton indul az örmény fővárosba, ahol a vasárnapi sorsolás, technikai értekezlet és megnyitó után a versenyek hétfőn kezdődőnek, a döntőket pedig egy héttel később, május 30-án rendezik.

A magyar Eb-csapat:
51 kg: Bernáth Attila
54 kg: Virbán Gábor
57 kg: Bundovics István
60 kg: Veres Roland
63,5 kg: Kovács Richárd
67 kg: Fodor Milán
71 kg: Gerzsenyi István
75 kg: Cservenka Róbert
+92 kg: Fehér Koppány

Borítókép: Debrecen, 2022. február 12. Bundovics István (pirosban) és a fehérorosz Makszim Pankou a 66. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny férfi 57 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2022. február 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak