Musorujsag
Élő Eredmények

Fury ötszáz millió fontért bokszolna újra, de pankrátorként visszatér

Fury ötszáz millió fontért bokszolna újra, de pankrátorként visszatér

m4sport.hu/MTI
Tyson Fury, a britek tavasszal veretlenül és világbajnokként visszavonult profi nehézsúlyú bokszolója pankrátorként (is) kész visszatérni a ringbe.

A Give Me Sport portál értesülése szerint az ökölvívástól hivatalosan elköszönt Fury szeptember 3-án, a WWE szervezet tornáján léphet fel Cardiffban. A 33 éves brit óriás korábban szerepelt már profi birkózók showműsorában, 2019-es debütálásán nyertes meccset vívott.

Profi bokszolóként egy döntetlen mellett 32 győzelmet aratott (23-at KO-val). Eddigi utolsó fellépésén, április végén, a londoni Wembley Stadionban 94 ezer néző előtt a  hatodik menetben technikai kiütéssel diadalmaskodott a szintén brit Dillian Whyte felett, megvédve a WBC szervezetnél őrzött világbajnoki címét.

Akkor búcsúmeccsének nevezte az összecsapást, a múlt hónap közepén viszont már azzal állt elő, hogy van az a pénz, amennyiért hajlandó ismét szorítóba lépni, például annak a címmérkőzésnek a győztesével, amelyet exvilágbajnok honfitársa, Anthony Joshua augusztusban, Szaúd-Arábiában vív az őt trónjától megfosztó, és a másik három jelentős profi szervezet (WBA, IBF, WBO) egyesített világbajnokává előlépett ukrán Olekszandr Uszikkal.

 

A Cigánykirály becenévre hallgató Fury azt mondta, potom ötszáz millió fontért kész újra bokszolni.

Borítókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

További tartalmak