Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nileborg Krisztián aranyérmes a junior ökölvívó-Eb-n

m4sport.hu
Nileborg Krisztián aranyérmes lett a junior ökölvívó-Európa-bajnokságon, az olaszországi kontinenstornán sem akadt legyőzője, így még mindig veretlen 2022-ben.

Nileborg Krisztián fantasztikus évet tud maga mögött, a kontinens legjobb ökölvívóit is felülmúlta, így magabiztosan utazhatott a montesilvanói junior Európa-bajnokságra.

A 16 éves bokszolónak először egy ír, majd egy lengyel ellenfélen kellett átverekednie magát a döntőbe vezető úton. A fináléban egy örmény ökölvívó várta, aki orrtörés miatt nem tudta vállalni a mérkőzést, így a magyar sportoló állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Nileborg győzelme azt is jelenti, hogy 2021 után ismét van junior Európa-bajnokunk, akkor Oláh Levente ért a csúcsra Grúziában.

(fotó: boxing.hu)

„Nileborg Krisztián örmény ellenfele ugyan nem állt ki a döntőre, amit nagyon sajnáltunk, de egész éves teljesítménye alapján nem kérdés senki számára sem, hogy ő Európa legjobb 70 kilósa a juniorok között – mondta Törteli Ferenc, a válogatott edzője. Nagyon szerettünk volna több érmet nyerni, közel is voltunk hozzá, de büszke vagyok a csapatra, mert keményen dolgoztak egész évben. A hibáinkat igyekszünk kijavítani a jövőben” – összegezte a montesilvanói junior Európa-bajnokságot Törteli a magyar ökölvívó szövetségnek.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek