Musorujsag
Élő Eredmények

Youtuber celebbokszolóként kezdte, most az UFC-bajnokot is elintézte Jake Paul

Youtuber celebbokszolóként kezdte, most az UFC-bajnokot is elintézte Jake Paul

m4sport.hu | Szerző: Kovács Máté
Azt a sportolót, aki már 6-0-val áll a profik között, érdemes komolyan venni. Még akkor is, ha a youtuberből lett bokszoló, Jake Paulról van szó, hiszen a fiatal amerikai ezúttal azt az Anderson Silvát győzte le, aki 11 éven keresztül volt a világ legnagyobb kevert harcművészeti szervezetének, a UFC-nek a bajnoka.

Jake Paul egyhangú pontozással nyert vasárnap hajnalban a brazil Anderson Silva ellen, aki korábban középsúlyú bajnok volt. Igaz, életkorban komoly különbség volt a két ökölvívó között, hiszen míg az amerikai 25 éves, addig ellenfele már 47 esztendős, de attól, aki néhány éve kezdett el csak bokszolni, szép eredmény, pláne, hogy nyolcadik menetben padlóra is küldte Silvát. Minden idők egyik legjobb UFC-se még folytatta, de végül a pontozók Jake Pault hozták ki győztesként (77-74, 78-73, 78-73), aki így hatodik győzelmét könyvelhette el.

„Szürreális. Ő volt az egyik példaképem, amikor felnőttem” – mondta a ringben Paul.

A párharc előtt egyébként abban is megegyeztek, hogy ha a fiatal amerikai nyer, akkor összefognak és közös erővel küzdenek azért, hogy a ketrecharcosok magasabb pénzdíjat és hosszabb egészséggondozást kaphassanak. A gálán pedig egy kis botrány is felütötte a fejét, noha ez Jake Paul mérkőzésein nem meglepő, hiszen a youtuber azért nem tud kibújni a bőréből. Történt ugyanis, hogy a nemrégiben a UFC-ben utolsó meccsét megvívó Nate Diaz felpofozta Paul egyik stábtagját, erre az amerikai ki is hívta őt egy küzdelemre, majd nem sokkal később napjaink egyik legjobb ökölvívójának, Canelo Álvareznek is üzent, hogy szeretne ringbe szállni vele.

Meglátjuk, mit hoz a jövő, mindenesetre az tény, nem véletlenül fogalmazott a boksz egyik legendája, Mike Tyson, hogy a sportágnak szüksége van az ilyen arcokra, mint Jake Paul, ugyanis ők tartják életben az egyébként szerinte már haldokló ökölvívást.

Borítókép: MTI/EPA/ETIENNE LAURENT

További tartalmak