Musorujsag
Élő Eredmények
×

Döntőbe jutott Gémes Levente az ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon

Döntőbe jutott Gémes Levente az ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon

m4sport.hu
Bejutott a fináléba a magyar Gémes Levente az ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon.

Gémes Levi káprázatos KO győzelmet aratott a nyolcadik versenynapon, és már biztos érmes volt a La Nucia kisvárosában zajló ifjúsági világbajnokságon. Nem pihenhetett sokat, akárcsak a teljes mezőny, egy nappal a sikert követően már az elődöntőben lépett ringbe, és azt is sikeresen megoldotta, így Magyarországnak 2018-at követően ismét van ifjúsági világbajnokságon döntőse!

Gémes Levente ukrán, horvát, és norvég versenyzőkön keresztül jutott el a legjobb négy közé, mindenkit döntő fölénnyel, vagy kiütéssel győzött le. A csecsen születésű norvég Adam Arsaev ellen nagy hajrával képes volt az eredmény megfordítására, és bizonyította nemcsak erős, de hatalmas a szíve is. A görög Hrisztosz Karaitisz várt rá az elődöntőben, aki több nagy nevet győzött le, és remekül szerepelt az idei felkészülési tornákon is. Levi ezúttal sokkal taktikusabban bokszolt, türelmesen, és pontosan tudta mit akar a ringben, ez pedig egy remek taktikai sikert hozott a számára

Az elsőéves ifjúsági korú versenyzőnk kiválóan szerepelt az egész világbajnokságon, és okos boksszal a döntőbe jutott, ahol az Ázsia-bajnok üzbég Fazliddin Erkinbojev vár rá szombaton. „Gémes Levi egyre jobban betartja a taktikai kéréseimet és kezdi belátni, hogy nem kell mindent csak erőből megoldania. A görög ellenfél az elődöntőben egy rendkívül harcias, erőszakos ökölvívó volt, erre készültünk pontosan. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a döntőbe jutnunk, mindent megteszünk az aranyéremért, mert azért érkeztünk Spanyolországba” – nyilatkozta Gál László az elődöntőt követően.

Elődöntő / Férfi 71kg: Gémes Levente – Hrisztosz Karaitisz (görög) 4:1

Borítókép: Hungarian Boxing Yout Team / Facebook

További tartalmak